Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)


Με το «Μακεδονία Ξακουστή», το «Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον Εθνικό Ύμνο, «υποδέχτηκαν» τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα οι Αμυνταιώτες…

  Σήμερα, 25η Μαρτίου, το Αμύνταιο γιόρτασε τη διπλή γιορτή του ελληνισμού και της ορθοδοξίας αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 1821,

 που με την ένοπλη εξέγερση τους εναντίον των Οθωμανών εξασφάλισαν σε μας, τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την ελευθερία μας ως Λαό.

  Οι εκδηλώσεις για την 198η ιστορική επέτειο πραγματοποιήθηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθος κόσμου και περιλάμβαναν: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, χοροστατούντως του Αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού Τοπάλη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, σχολείων, φορέων και συλλόγων, καθώς και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Έφη Καπνίση.

  Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση Συλλόγων και μαθητών της Α/βαθμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.

Παραλειπόμενα του εορτασμού…

  Στα παραλειπόμενα του εορτασμού, αξίζει να τονιστεί πρωτόγνωρη «εθνική έπαρση» του χριστεπώνυμου πλήθους της κωμόπολης, που έψαλε –μετά το πέρας της δοξολογίας- τον Εθνικό Ύμνο της χώρας μας, το «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και το πατριωτικό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», καθώς, στις εκδηλώσεις του εορτασμού παραβρέθηκε -εκπροσωπώντας την κυβέρνηση- ο βουλευτής Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σέλτσας...

  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο κ. Σέλτσας, δήλωσε πως με την ομιλία του Αρχιμανδρίτη, βίωσε μια φανατικά εθνικιστική ατμόσφαιρα που αποπέμπει σε μετεμφυλιακές εποχές…  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.