Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνες εγκατάλειψης στον Άγιο Παντελεήμονα και το Δήμο Αμυνταίου…


  Με θλίψη βλέπουμε όλοι μας εικόνες εγκατάλειψης στο Αμύνταιο και, κυρίως, στα χωριά μας! Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου και ενδιαφέρομαι για το σύνολο του δήμου μας, όμως θέλω να μοιραστώ με όλους τους συνδημότες εικόνες εγκατάλειψης από την παραλία του χωριού μου, του Αγίου Παντελεήμονα.
 
  Είναι ένας χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τόσο τουριστικά, όσο και για την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.
  Ήταν ένας χώρος προσεγμένος και νοικοκυρεμένος. Ένας χώρος με αξιόλογη υποδομή. Εκτός από την πολύ αξιόλογη προβλήτα στη λίμνη Βεγορίτιδα, ως πρώην Δημοτική Αρχή δημιουργήσαμε αναβαθμούς, εγκαταστήσαμε νέο αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, δοχεία απορριμμάτων κλπ) και τον είχαμε προσεγμένο, όπως και όλους τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου.
  Σήμερα, οι εικόνες εγκατάλειψης αποκαρδιώνουν κατοίκους και επισκέπτες... Σπασμένα παγκάκια, ξηλωμένες πλάκες στα πλακόστρωτα και σκουπίδια. Σκουπίδια παντού!
  Ο Δήμος Αμυνταίου, με την παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι σαν να έχει παραιτηθεί. Δεν ασχολείται με τίποτα!
  Ούτε με τα πιο απλά, που είναι η στοιχειώδης καθαριότητα και η συντήρηση των υποδομών που έκαναν οι προηγούμενοι.
  Μία κουρασμένη και αδιάφορη Δημοτική Αρχή που πλέον κάνει κακό στον τόπο μας.
Τρύφωνας Γεώργου
Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου






2 σχόλια:

  1. Κ.Γεωργου, μου δίνεται αφορμη για κάποιες σκέψεις. Αρχικά τι θα λέγατε αντί για το φινάλε με το " κατηγορώ" της πραγματικά ανύπαρκτης Δημοτικής Αρχής να παροτρυνατε μια εθελοντική ομάδα, ώστε νέοι και νέες του τόπου σε λίγη ώρα να κάνουν πιο όμορφο τον τοπο; Δεν υπάρχει στα πολιτικά πρότζεκτ σας; Χρόνια ενεργός δεν νιώσατε την ανάγκη να μην χαλαλιζεστε σε μικροπολιτικές αλλα να το πάτε ενα βημα πιο περα; Θεωρώ πως οχι και αυτο φανηκε και ως " κυβερνώντες " αλλα και ως αντιπολίτευση.
    Και φάνηκε πολύ στον τοπο μας έχοντας ολοι μας και ολοι σας μερίδιο ευθύνης. Φανηκε στην κατάντια που οδηγουμαστε ως Δημος. Στην παρακμή, στην αδράνεια, στο μαραζωμα. Φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματικά θυμίζει καφενέ. Χωρίς πολιτικές τοποθετήσεις, χωρίς καμία μα καμια καινοτομία ή πρόταση και χωρίς σχολιασμό τις κατα καιρούς εκφράσεις "αγάπης και παθους" μερικών. Πέρα του καθαρισμού κατι αλλο θα μπορούσατε να προτείνετε για το χωριό σας; Είχατε κάποια ιδέα που υλοποιείσατε τόσα χρόνια; Ενας συνεταιρισμός οινοποιείων παραδείγματος χάριν δεν θα μπορούσε να σταθεί στον τόπο σας με τα πιο υπεροχα κρασια; Μια προβολή της μαγευτικης λίμνης σε τοπικό αλλα και Εθνικό επίπεδό δεν θα ηταν πιο κερδοφόρα απο τον Ρέμο και τα υδροπλάνα; Δεν γνωρίζω και ερωτώ... Και για να μην κουράζω θελω να σας πω οτι μόνο με ανοιχτά μυαλά θα έχουμε και καθαρους τόπους.
    Αν πραγματικά οι θέσεις των Δημαρχων, Δημοτικών συμβούλων και γενικά καθε αιρετού δεν είναι αυτές που ωφελούν το εγώ αλλα το Εμείς, δείτε λίγο πιο ανοιχτά τα πράγματα. Αν το κάνετε (όλοι σας) θα είμαστε και εμείς ολοι κερδισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν τελειώσετε με την καθαριότητα κάποια στιγμή, θα ήθελα να ρωτήσω πως θα σας φαινόταν η ιδέα να χαραχθούν οικόπεδα πάνω από το Άγιο Πνεύμα προς τουριστική εκμετάλλευση.

    Χρήστος Β. Μπλάγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.