Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Λίμνη Πετρών: Γαλήνια, παγωμένη και …καμένη! (ΒΙΝΤΕΟ)


  Τις κρύες ημέρες του  χειμώνα, τα νερά της λίμνης Πετρών βυθίζονται στη λευκή απεραντοσύνη του χιονισμένου τοπίου. Το όλο σκηνικό αποπνέει τη γαλήνη και την ηρεμία, που μπορεί να απολαύσει κανείς μόνο σε αλπικό τοπίο!
 

  Την ανάταση της σκέψης και την ηρεμία του τοπίου όμως, διαταράσσει βάναυσα η καμένη γη, που κάποιοι –κάθε χρόνο-καίγοντας τους καλαμώνες της λίμνης ικανοποιούν το βίτσιο τους,  καταστρέφουν το τοπίο, στερούν την ανάπτυξη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα η Λίμνη των Πετρών να χαρακτηρίζεται ως η «ασχημότερη» και η πιο υποβαθμισμένη των τεσσάρων λιμνών της περιοχή…

1 σχόλιο:

  1. Στα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, πηγαιναμε ευχαριστα να παιξουμε ποδοσφαιρο στο χωριο πετρες, γιατι ειχαν το μονο γηπεδο με φυσικο γρασιδι. Kοντά στο γήπεδο αναβλύζαν μικρες φυσικες πηγες με κρυσταλλινο δροσερο νερο.
    Σημερα συζητάμε εάν η λιμνη ειναι υποβαθμισμενη, τελειωμενη ει κατεστραμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.