Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή: Συνέλευση ανακήρυξης Ψηφοδελτίου…


  Ως Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή καλούμε την Κυριακή 20/1 στο εργατικό κέντρο Κοζάνης στις 11:00 συνέλευση του σχήματος, όπου θα αποφασιστεί η πολιτική διακήρυξη της καθόδου του σχήματος στις περιφερειακές εκλογές. Καλούμε όλους τους αγωνιστές του εργατικού –λαϊκού κινήματος, πρωτοπόρους εργαζόμενους,

 διανοούμενους, αγρότες, νεολαίους, από όλη την Δυτική Μακεδονία, που αμφισβητούν την καταθλιπτική «κανονικότητα» και παλεύουν για την ανατροπή της.

  Στην σημερινή εποχή όπου:

  Η ΕΕ κινείται σε όλο και πιο αντιδραστική - αντεργατική –αντιλαϊκή κατεύθυνση (μεταναστευτικό- εργασιακά- ενεργειακά κλπ).

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του έχει υποταχτεί πλήρως και οριστικά στα μνημόνια, στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην αστική τάξη και στον Ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Ολοκλήρωσε όλες τις αντιδραστικές πολιτικές των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

  Ο «Κλεισθένης» είναι συνέχεια του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη» σε αντιδραστική, αντιλαϊκή κατεύθυνση και δημιουργεί νέες δυνατότητες διαπλοκής της αστικής τάξης, του Κεφαλαίου.

  Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζεται η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η Περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Θόδωρο Καρυπίδη υποτάχτηκε ολοκληρωτικά στην Κυβέρνηση στηρίζοντας τις αντιλαϊκές επιλογές της, όπως στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων κλπ.

  Αντιλαμβανόμαστε πως η πολιτική κατάσταση αυτή δημιουργεί άλλες απαιτήσεις για το εργατικό –λαϊκό κίνημα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται και άλλες, αχνές μεν αλλά ελπιδοφόρες, δυνατότητες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να σημαδευτεί από ενωτικούς ταξικούς αγώνες. Αυτό θα γίνει βάζοντας μαχητικούς στόχους που θα επιβάλουν νίκες, (αυξήσεις μισθών, συντάξεων, εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας κ.α) παρά και ενάντια στις συμφωνίες με ΕΕ, ΔΝΤ για χρέος, μνημόνια κλπ. φέρνοντας ξανά την αισιοδοξία και τη μαζικοποίηση του κινήματος.

  Χρειαζόμαστε μια αγωνιστική, ανατρεπτική, αντιδιαχειριστική αριστερή συνεργασία που θα διαμορφώνει το πρόγραμμά της με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα ενάντια στην συγκροτημένη επίθεση του κεφαλαίου.

  Χρειαζόμαστε ένα ενωτικό, μάχιμο και ανατρεπτικό σχήμα ενάντια σε οποιαδήποτε διαχειριστική λογική, σε πλήρη αντιπαράθεση με το τοπικό κράτος και την ακόμη μεγαλύτερη ολοκλήρωση του μέσω του Κλεισθένη. Για εμάς η μόνη δημοκρατική - λαϊκή αυτοδιοίκηση περνάει μέσα από τα εργατικά και λαϊκά όργανα σε σύγκρουση με το αστικό κράτος.

  Χρειαζόμαστε μια μάχιμη, ενωτική, αγωνιστική, αριστερή, πολιτική συνεργασία στην περιοχή η οποία θα επιδιώκει την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων και της πληττόμενης πλειοψηφίας,  για τους κάθε φορά ώριμους και αναγκαίους πολιτικούς στόχους που θα κάνουν βήματα ανατροπής των βάρβαρων καπιταλιστικών, αντιλαϊκών πολιτικών. Που θα συγκρούεται με την ηττοπάθεια και την λογική των μονοδρόμων που μας επιβάλλουν. Μια συνεργασία που θα έρχεται σε κόντρα και ρήξη με τις επιλογές του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ που φέρνουν φτώχεια και πολέμους στους λαούς. Μία συνεργασία με παράλληλο στόχο την συντριβή των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών στην περιοχή μας.

  Η ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ξανακατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές, με τη δική της πάντοτε αυτοτελή λειτουργία, της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ως συνέχεια και των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων και καλεί τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας να πάρει θέση ενάντια σε αυτούς που μας μαυρίζουν το μέλλον. Φιλοδοξεί να διευρύνει την απήχηση της, να αποτελέσει ένα όργανο που θα δώσει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή – την πληττόμενη πλειοψηφία.

  Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους αγωνιστές του εργατικού –Λαϊκού κινήματος, πρωτοπόρους εργαζόμενους, διανοούμενους, αγρότες, νεολαίους που αμφισβητούν την καταθλιπτική «κανονικότητα» και παλεύουν για την ανατροπή της. Στην ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ έχουν θέση όλες οι αντιιμπεριαλιστικές, αντικαπιταλιστικές, ταξικές, αντιδιαχειριστικές, αγωνιστικές δυνάμεις που είναι υπαρκτές και δρουν στην Περιοχή.

Συνέλευση Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μίγκος Σάκης: 697-612-3058

Τζώτζης Βασίλης: 694-874-0371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.