Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ευχαριστήρια Επιστολή…


  Στη χθεσινή γνωστή ανάρτηση, όπου περιέχεται η ομιλία με τίτλο: «Το Ατύχημα Σόροβιτς και η Απελευθέρωση του Αμυνταίου (6 Νοεμβρίου 1912) κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Ιστορική, Στρατιωτική και Εκκλησιαστική προσέγγιση (Πανηγυρικός της Ημέρας)», η οποία αποτέλεσε τον Πανηγυρικό της Ημέρας για την 106η Επέτειο από της Απελευθερώσεως του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό Ζυγό,
 
 χρησιμοποιήθηκε αρχειακό υλικό από το αρχείο του Φίλου και Οτρηρού Μελετητή της Ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλία Χασιώτη.
  Επιθυμώ βαθυμύχως και εκ μέσης καρδίας να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ηλία Χασιωτη, τόσο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου, όσο και για την συμπερίληψή μου, από μέρους του, στην Μεγάλη Ιστορική και Πολιτισμική Ερευνητική Ομάδα της Τοπικής Ιστορίας του Αμυνταίου, η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την ελαχιστότητά μου.
  Στη συνέχεια, εκ βάθους καρδίας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μάρκο Ξανθόπουλο, ο οποίος μου ενεχείρησε προσωπικές του μαρτυρίες σχετικά με τους προγόνους του για την Απελευθερώσεως του Αμυνταίου.
  Η συνεργασία, από την οποία επήλθε η οριστική σύνταξη της αναρτημένης ομιλίας, πραγματοποιήθηκε στο γνωστό Βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλειο». Στο συγκεκριμένο Βιβλιοπωλείο στεγάζονται οι εκδόσεις «Ερωδιός» υπό την διεύθυνση των κ. Βασιλείου Χρήστου και Στεργίου Ζήκα. Να μνημονεύσουμε, ότι η ομιλία πραγματοποιήθηκε και με την σύμπραξη του ΔυτικοΜακεδόνα Ιστορικού Ερευνητή και Συγγραφέα κ. Στεργίου Ζήκα, τον οποίο, επίσης, ευχαριστώ για τις χρήσιμες ιστορικές επισημάνσεις.
  Γνωστοποιούμε, ότι απαγορεύεται, η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή, μερικά ή ολικά, σε οποιονδήποτε Ιστορικό Ερευνητή ή θέλοντα να κάνει χρήση των ιστορικών, χριστιανικών, και πολιτιστικών ιστορικών τεκμηρίων που αναφέρονται στην παρούσα Μελέτη. Απαγορεύεται, επίσης, να προχωρήσει σε αναδημοσίευσή του κειμένου,  χωρίς την απαιτούμενη άδεια και έγκρισή μας και χωρίς την αναφορά του ονόματος του δημιουργού του κειμένου Ηλία Μογλενίδη. Ειδάλλως, θα υποστεί τις υπό του νόμου προβλεπόμενες διώξεις (Ν.2121/1993).
Ηλίας Μογλενίδης
Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.