Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Τη μνήμη του Δημήτρη Κούπα τίμησε για άλλη μια χρονιά ο ΦΙΛΩΤΑΣ ΠΑΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Σε ένα μεγάλο υπαίθριο γυμναστήριο μετατράπηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Σεπ. 2018 το πάρκο της Αγ. Παρασκευής της Τ.Κ. Φιλώτα, όπου πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά, το τουρνουά street handball 4Χ4 «Δημήτρης Κούπας», που διοργάνωσε ο ΦΙΛΩΤΑΣ ΠΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου και την Ο.Χ.Ε., εις μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή της ομάδας του Φιλώτα, Δημήτρη Κούπα.
 

  Στο τουρνουά, όπου παραβρέθηκε η οικογένεια του εκλιπόντος, το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. και Πρόεδρου στου Φιλώτα, Γιάννης Στρατάκης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας, Τέλης Καζαντζίδης καθώς και φίλαθλοι της περιοχής, συμμετείχαν πάνω από 80 μικροί αθλητές (Α.Σ. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Φλώρινας, ΕΛΠΙΔΕΣ Αμυνταίου, ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ), οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των προπονητών και αθλητριών του διοργανωτή Συλλόγου, διδάχθηκαν τεχνικές του αθλήματος της χειροσφαίρισης και πέρασαν ένα τρίωρο ανεμελιάς, γεμάτο παιχνίδια και διασκέδαση.






Όταν «έφυγε» από κοντά μας το «γελαστό παιδί»…

«Ήταν πρωί του Αυγούστου κοντά στη ροδαυγή

βγήκα να πάρω αέρα στην ανθισμένη γη

βλέπω μια κόρη κλαίει σπαραχτικά θρηνεί

σπάσε καρδιά μου εχάθη το γελαστό παιδί»…

  Είναι κάτι στιγμές που δε θέλεις να θυμάσαι. Όμως η αγάπη, ο πόνος, η ανάμνηση, η απώλεια, είναι ανίκητα συναισθήματα που δε σου επιτρέπουν να τις αγνοήσεις…

  Ήταν 22 Αυγούστου του 2015, όταν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η δυσάρεστη είδηση της απώλειας του 32χρονου Δημήτρη Κούπα, ενός από τους ανερχόμενους προπονητές του Χάντμπολ, ο οποίος με το ήθος, την ευγένεια και το χαμόγελό του είχε κερδίσει την εκτίμηση και τη συμπάθεια όλων όσων τον γνώρισαν...


  Ο Δημήτρης ήταν απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και για αρκετά χρόνια αναπτυξιακός προπονητής του διαλυμένου πλέον ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής του εργαζόταν στον ΦΙΛΩΤΑ ΠΑΣ.

  Το μοιραίο Σάββατο 22/8/15, το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε κάθετο δρόμο της Εγνατίας Οδού μεταξύ Φιλώτα και Πτολεμαΐδας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Δημήτρη και το βαρύ τραυματισμό της αγαπημένης του συντρόφου Ελένης Μπρασινίκα, η οποία υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα.

  Δύο νέα παιδιά βύθισαν στο πένθος δύο κοινωνίες (Αμύνταιο και Δεσκάτη), η μνήμη τους όμως παραμένει άσβεστη, ζωντανή και ανεξίτηλα χαραγμένη σε όλους μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.