Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση για την καταλληλότητα των ιχθύων και το φαινόμενο του δυσχρωματισμού στη λίμνη Βεγορίτιδα…


  Σας γνωρίζουμε ότι, μετά από δειγματοληψία ιχθύων της λίμνης Βεγορίτιδας (συγκεκριμένα 2 κορήγονοι, 2 ηλιόψαρα, 2 πρικιά και 1 τσιρόνι), που πραγματοποιήθηκε στις 8/8/2018 και μετά από παρασιτολογικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που πραγματοποίησε το Τμήμα Παθολογίας πτηνών – μελισσών και υδρόβιων οργανισμών της
 
 Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσ/νίκης, δεν εντοπίστηκαν παθογόνοι παράγοντες.
  Συνεπώς, σύμφωνα και με τα (α) υπ’ αρ. 11578/16-8-2018 έγγραφο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσ/νίκης και (β) υπ’ αρ. 1474/108886 έγγραφο του Υ.Π.Α.Α.Τ. της Γεν. Δ/νσης Κτηνιατρικής, δεν προκύπτει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από την κατανάλωση αλιευμάτων της λίμνης Βεγορίτιδας, αλλά και όλων των άλλων λιμνών του Νομού Φλώρινας στις οποίες παρατηρείται τυχόν ανάλογο φαινόμενο δυσχρωματισμού λόγω φυτοπλαγκτού και κυανοφυκών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

2 σχόλια:

  1. Έρχονται δύσκολα χρόνια, στις λιμνες θα ποτισουμε τα ςωα, από τις λίμνες θα πάρουμε νερό για τους κηπους, εκεί θα πλένουμε τα ρούχα, εάν χρειαστεί από εκεί θα πιούμε και νερό. Γιατί τις καταστρέφετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν απο χρονια ο τότε βουλευτής φλώρινας γιωργος λιανης αναφέρθηκε δημοσια για την μολυνση της βεγοριτιδας, ξεσηκωθηκαν οι ψαραδες με την απλη ερωτηση "τωρα ποιος θα αγορασει τα ψαρια". Αγαπητοι ψαραδες μεχρι που θα παει αυτη η αυταπατη. Σταματηστε να προσκυνάτε τον κάθε δημαρχο και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας πιο δυναμικα. ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.