Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Ρίγη συγκίνησης: Οι δύο στρατιωτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 167 ημέρες ομηρίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Ελληνικό έδαφος, μετά από 167 ημέρες ομηρίας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, πάτησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης - Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο, «Μακεδονία», όπου προσγειώθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ανήμερα της Παναγίας - Κατέβηκαν ένστολοι από το αεροπλάνο …


  Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, μετέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στην Αδριανούπολη για να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

  Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 03:10 στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», όπου τους δύο στρατιωτικούς υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.

  Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν αυτοί επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα.

  Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ενώ Μητρετώδης και Κούκλατζης ταξίδεψαν με πολιτικά ρούχα, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, από το αεροσκάφος κατέβηκαν ένστολοι.

  Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Ακολούθως, αφού χαιρέτισαν το παρατεταγμένο άγημα, παρουσιάσθηκαν ενώπιον του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή.

  Στη συνέχεια «πνίγηκαν» στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, χαρίζοντας στιγμές που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

  Οι γονείς τους προσπαθούσαν με δυσκολία να συγκρατήσουν τα δάκρυα χαράς (πλέον), βλέποντας ξανά, μετά από πεντέμισι μήνες, στην Ελλάδα τα παιδιά τους.

  Ακολούθως οι Μητρετώδης και Κούκλατζης επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο για να μεταβούν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.