Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Εκπαιδευτικών και Γονέων στη Φλώρινα…


  Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας
 
 και 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Π.Ε. Φλώρινας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα Εκπαιδευτικών και Γονέων με θέμα: «Ενδυναμώνοντας την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών στο Σχολείο και στην Οικογένεια», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» στη Φλώρινα, ώρα 8.30 πμ.  – 13.30 μμ.. και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί και πολλοί γονείς της 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής και άλλοι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικός και γονείς.
  Την Ημερίδα παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Χρήστος Μπαρδάκας, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Φλώρινας, ο κ. Ιωάννης Σούλιος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Κίμων Σαββάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και η κ. Άννα Μπαφίτη, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων από μέρους του κ. Παύλου Ιωάννου, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Θεολόγος Οκουτσίδης, και ο αιρετός του ΠΥΣΠΣΕ Φλώρινας, κ. Αναστάσιος Αντωνιάδης, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.
  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εισηγητές της Ημερίδας παρουσίασαν τις ακόλουθες εισηγήσεις:
1. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Π.Ε. Φλώρινας «Οι κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών:  Διαδικασίες και παρεμβάσεις κοινωνικής ενδυνάμωσης»
2. Δρ Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας «Οι επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και ο σχολικός λόγος: Βελτίωση στο πλαίσιο της διδακτικής αλληλεπίδρασης»
3. Δρ Βάιος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Η αυτοπεποίθηση στα παιδιά και στους εφήβους: Τρόποι επίτευξης στο σχολείο και στο σπίτι»
4. Δρ Πέτρος Σταγιόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ημαθίας, Ειδικός παιδαγωγός «Στρατηγικές μάθησης για μαθητές με σχολικές δυσκολίες».
  Ακολούθησαν τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις από μέρους των εισηγητών και διαμορφώθηκε ένα εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα, το οποίο κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκόμενων ως τη λήξη των εργασιών.
  Οι συνδιοργανωτές της Ημερίδας ευχαριστούν ιδιαίτερα τους προσκεκλημένους ομιλητές, Δρ Βάιο Νταφούλη, Παιδοψυχίατρο, Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Δρ Πέτρο Σταγιόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ημαθίας, Ειδικό παιδαγωγό, για την προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα της Φλώρινας και την υψηλή ποιότητα των εισηγήσεών τους, τη Δημοτική αρχή Φλώρινας και τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, για την οικονομική στήριξη της Ημερίδας. Επίσης, ευχαριστούν τον κ. Σπύρο Παπαχαρίση, υπεύθυνο ΚΕΣΥΠ Φλώρινας, για τη δημιουργία της αφίσας.
  Τέλος, ειδικές ευχαριστίες στην Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» για την ανιδιοτελή φιλοξενία της Ημερίδας και την ευγενική εξυπηρέτηση και τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν για άλλη μια φορά, συνεισφέροντας στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επιμορφωτικού μας έργου προς τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δυτικής Μακεδονίας
Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.