Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας και ο νέος Κ.Ο.Κ…


  Με αφορμή  την αυστηροποίηση και τις αλλαγές που επέρχονται με την εφαρμογή του Νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ), το  Ι. ΚΤΕΟ  Πτολεμαΐδας  της AUTOVISION  που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας - Φλώρινας, θέλει να επισημάνει την πάγια δημόσια θέση που έχει διατυπώσει μέχρι σήμερα, σχετικά με  την κάθε φορά  πιστή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας   και των  βασικών κανόνων του.
 
  Στο πλαίσιο αυτό  αποδίδεται  πολύ μεγάλη σημασία στην  ουσιαστική ενημέρωση των οδηγών οχημάτων και δικύκλων, τόσο για τις νέες αλλαγές, όσο  και για την διαφοροποίηση της φιλοσοφίας του νέου Κ.Ο.Κ, στην οποία  αποτυπώνεται η βασική αρχή της αναλογικότητας,  μεταξύ επικινδυνότητας της παράβασης και των  επιπτώσεων αυτής στην οδική ασφάλεια.
  Σε κάθε περίπτωση, συχνές παραβάσεις όπως η χρήση κινητού τηλεφώνου και αλκοόλ, η έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, η στάθμευση σε ράμπες ή η παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης στους αυτοκινητόδρομους, τιμωρούνται αυστηρά.
  Η προσεκτική οδήγηση και η σωστή οδηγική συμπεριφορά επίσης, μαζί με τον έγκαιρο και εμπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο του οχήματος ή του δικύκλου,  με ένα απλό τηλεφώνημα στο ΙΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας και στο 24630 55720, λειτουργεί προληπτικά σε ενδεχόμενα τροχαία ατυχήματα, αλλά  και αποτρεπτικά στα  προβλεπόμενα   πρόστιμα   καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.