Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Η 74η επέτειος μνήμης των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στη Τ.Κ. Αετού του Δ. Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)


  Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 74η επέτειο από την εκτέλεση κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην Τ.Κ. Αετού.
 

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στ. Μπίρος, οι βουλευτές, Κ. Σέλτσας και Γ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κ. Θεωδωρίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, Συλλόγων και Σχολείων του Αετού και κάτοικοι της περιοχής.

  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πάνδημο δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των εκτελεσθέντων, λίγο έξω από το χωριό, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, το προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και η κατάθεση στεφάνων, αποτίοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες αυτής της γωνιάς της Μακεδονίας, που έπεσαν με ψηλά το κεφάλι για την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.