Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Δ. Φλώρινας για τα αδέσποτα…



  Ο Δήμος Φλώρινας, σε σχέση με τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, και συγκεκριμένα ρίψης «φολών» σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες, δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Τα πλάσματα αυτά δεν έγιναν αδέσποτα με δική τους πρόθεση.
 
  Η νομοθεσία για τέτοιου είδους ενέργειες είναι αυστηρή.
  Ο Νόμος Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ Α-15/02.02.2012) «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», μεταξύ άλλων, προβλέπει στο άρθρο 16 - Κακοποίηση-  στην παράγραφο α’, ότι : «… απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ΄ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. …».
  Ακολούθως, στο άρθρο 20 – Ποινικές Κυρώσεις- , στην περίπτωση 2, αναγράφονται τα εξής: «2. Οι παραβάτες των διατάξεων των περιπτώσεων γ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5, των περιπτώσεων γ΄ και δ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 6, της παραγράφου 4 του άρθρου 7, καθώς και των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.».
  Ο Δήμος Φλώρινας θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των ορίων του,  μεριμνώντας για τη φροντίδα τους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια κακοποίησης αδέσποτων ή και δεσποζόμενων ζώων, θα συνδράμει άμεσα τις αρχές για την εφαρμογή της νομοθεσίας.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.