Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αυγουστιάτικα κουαρτέτα με τους xPause Quartet στο Νυμφαίο…



  To Κουαρτέτο Εγχόρδων «xPause» αποτελείται από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.  Το Σύνολο έχει στο ενεργητικό του πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο, μεταξύ των οποίων  εμφανίσεις στα “46α Δημήτρια”, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το 30ό Διεθνές Συνέδριο για τη Μουσική Εκπαίδευση, το Μέγαρο Μουσικής

 Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ “Παρά θιν’αλός” του Δήμου Καλαμαριάς.


 Έχει επίσης εμφανιστεί σε αίθουσες της Αθήνας όπως το Ωδείο Αθηνών, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Το 2016, μετά από πρόσκληση της Κυπριακής Βουλής, έλαβε μέρος σε τιμητική εκδήλωση στη Λευκωσία, στη μνήμη του Σόλωνα Μιχαηλίδη.

  Στόχος του Συνόλου είναι η ανάδειξη δημοφιλών έργων όλων των μουσικών περιόδων. Το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα τόσο της κλασικής και ρομαντικής περιόδου, όσο και συνθέσεις της “νέας δημιουργίας”, μετρώντας ήδη αρκετές α’ εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών.



  H Χριστίνα Λαζαρίδου πήρε Δίπλωμα Βιολιού με “Έπαινο Καλλιτεχνικής Ερμηνείας” από την τάξη της Ειρήνης Ντράγκνεβα, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Oberlin Conservatory of Music στο Οχάιο των Η.Π.Α. με τον Τaras Gabora και στο Conservatorium van Amsterdam με την Keiko Wataya, από όπου απέκτησε τους τίτλους Bachelor και Master of Music αντίστοιχα, με πλήρη υποτροφία.

  Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και εμφανίσεις ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Είναι ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων “xPause”, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

  Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

  Η Ρόζα Τερζιάν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Βιολιού και ένα χρόνο αργότερα στην τάξη του Πιάνου, ενώ από το 1985 συνέχισε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης κατόπιν ενεργής ανάμειξης του πατέρα της στην ίδρυσή του.

  Το 1992 ξεκίνησε μαθήματα Βιόλας με τον Μίκη Μιχαηλίδη, ενώ αργότερα παρακολούθησε μαθήματα με τον Lutz Kuehne, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της, παίρνοντας Δίπλωμα Βιόλας με “Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”.

  Παράλληλα το 1999 απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί”, καθώς και Πτυχίο Αρμονίας με “Άριστα”  (τάξη Α. Ζαφειρίου).  Τον Σεπτέμβριο του 2000 συνέχισε τις σπουδές της στη Staatliche Hochschule fur Musik στο Trossingen της Γερμανίας στην τάξη του Prof. James Creitz. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους Στέλιο Καφαντάρη, Roland Vamos, Bruno Pasquier, Yosif Radionov, Isabel Villa, Ara Malikian, Vladimir Antonov, Πάρη Αναστασιάδη, Τάσο Αδαμόπουλο, Vladimir Mendelssohn και Χαρά Σειρά.

  Από τον Ιούνιο του 2002 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, έχοντας επίσης καθήκοντα αναπληρώτριας κορυφαίας Β’.

  Έχει συνεχή παρουσία σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε σχήματα όπως το Σύνολο Εγχόρδων Θεσσαλονίκης και οι Orpheus Soloists, ενώ από το 2013 είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων LYNX.

  Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κ.Ο.Θ. και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Βιόλα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

  Ο Αθανάσιος Σουργκούνης, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και στο πιάνο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη βιολιού της Ε. Δελφινοπούλου, απ’ όπου και πήρε το δίπλωμά του με «Άριστα παμψηφεί και 2ο βραβείο» καθώς και πτυχία Ανωτέρων Θεωρητικών  στην  Αρμονία και στην Αντίστιξη. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκληρώνει τις σπουδές του και στη βιόλα, με βαθμό Άριστα και 1ο Βραβείο.

  Από το 2009 είναι μόνιμο μέλος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης , έχοντας επίσης καθήκοντα αναπληρωτή β΄κορυφαίου. Είναι τακτικός συνεργάτης του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης, έχοντας δώσει συναυλίες σε Βιέννη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο.

  Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καθώς και με την ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Konzerthaus του Βερολίνου.

  Έχει εκπροσωπήσει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ως βιολονίστας στη συνάντηση Ωδείων Μεσογείου στη Μπαστιά της Κορσικής και κατόπιν επιλέγετε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων (WYO) για δύο συναπτά έτη, δίνοντας συναυλίες σε Ιταλία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Εσθονία, Παλαιστίνη και Ιορδανία.

  Τον Απρίλιο του 2003 διακρίθηκε για  την εξαιρετική του επίδοση στο διαγωνισμό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ ένα χρόνο αργότερα κερδίζει το Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου του Ωδείου Αγίου Παύλου. Τέλος τον Απρίλιο του 2007 αποσπά το A’ Βραβείο στο 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού στη Murcia της Ισπανίας.

  Μελέτησε και παρακολούθησε σεμινάρια με τους Λ. Καβάκο, Σ. Καφαντάρη, Χ. Σειρά, Χ. Πολυζωίδη, Α. Δασκαλάκη, H. Maguire, A. Stankov, R. Koelman, Γ. Δεμερτζή, Z. Bron,  Δ. Πολυζωίδη και V. Mendelssohn.

  Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και φοιτά στο τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

  Ως μαέστρος έχει εμφανισθεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και με τις ορχήστρες του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

  Ο Ιωάννης Στέφος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε βιολοντσέλο με τον Ρένο Μπαλτά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και με τους  J. F. Sellheim και K. Heitz στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου Αννοβέρου  (Hochschule fur Music und Theater Hannover) ενώ ειδικεύθηκε και στη διδασκαλία  βιολοντσέλου.

  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Yamaha Music Foundation (1992), του συλλόγου "οι φίλοι της μουσικής Αθηνών" (κληροδότημα Κυβέλης-Γιάννη Χορν 1993-1995 & Αλ. Τριάντη 1998-2000) και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ 1995-1997).

  Σε συμμετοχές του σε διαγωνισμούς έχει αποσπάσει επανειλημμένα Α΄ βραβεία τόσο σε  εθνικούς διαγωνισμούς βιολοντσέλου (Σ.Α.Ω.Θ, Φ.ΝΑΚΑΣ κ.α.) όσο και μουσικής δωματίου (Helexpo).

  Από το 2001 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, διδάσκει στο  Ωδείο Βορείου Ελλάδος, στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Κουαρτέτο Εγχόρδων “xPAUSE”

Χριστίνα Λαζαρίδου α' βιολί

Αθανάσιος Σουργκούνης  β’ βιολί

Ρόζα Τερζιάν βιόλα

Γιάννης Στέφος βιολοντσέλο

Στην αυλή του Ξενώνα ΛΑ ΜΟΑΡΑ στο Νυμφαίο

Σάββατο 26 Αυγούστου, ώρα 7.30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.