Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Το Κτήμα Άλφα Rose 2016 στα top rose κρασιά του κόσμου…



  Μια ακόμα κορυφαία διάκριση για το Κτήμα Άλφα Rose 2016 που ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου στο Global Rosé Masters 2017.
  Ο διαγωνισμός έγινε στο Bumpkin του νότιου Κένσινγκτον του Λονδίνου στις 17 Μαΐου με τυφλή γευσιγνωσία από κορυφαίους κριτές
 
όπως ο Patrick Schmitt MW, αρχισυντάκτης του The Drinks Business, Antony Moss MW, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού του WSET,  Jonathan Pedley MW, λέκτορας και σύμβουλος οίνου, Christine Parkinson, επικεφαλής ομίλου κρασιού του ομίλου Hakkasan, Clive Barlow MW, εκπαιδευτής και σύμβουλος οίνου, Clément Robert MS, Elizabeth Gabay MW με ειδίκευση στα ροζέ Προβηγκίας, Dee Blackstock MW, Beverly Blanning MW και Patricia Stefanowicz MW.
  Τα εννέα ροζέ που διακρίθηκαν προέρχονται από μια σειρά περιφερειών, αλλά όλα είναι από την Ευρώπη με την πλειονότητα να προέρχεται από τη Γαλλία, με πολλά από την Προβηγκία.
  Το Κτήμα Άλφα Rose 2016 βρέθηκε στα high-end ροζέ μαζί με το θρυλικό -και πανάκριβο- Château d’Esclans, Garrus, 2015 το Château La Sauvageonne La Villa, το  By Ott, 2016 του Domaines Ott κ.α.
  Ο Patrick Schmitt MW στο άρθρο του στο The Drinks Business με τίτλο «9 ροζέ που πρέπει να δοκιμάσετε πριν πεθάνετε», περιγράφει το Κτήμα Άλφα ροζέ ως  κομψό αρωματικά,  με μια ελκυστική ελαιώδη αίσθηση στο στόμα, με καλοκαιρινά μούρα, λίγο ροδάκινο, και ένα άγγιγμα κόκκινου μήλου.
  Aναλυτικότερα αναφέρει: «Με την μινιμαλιστική του ετικέτα και το όμορφο βολβώδες γυάλινο μπουκάλι που δείχνει το ανοιχτό ροζέ μέσα, αυτό είναι ένα ροζέ κρασί σχεδιασμένο για να κάνει μια άριστη οπτική δήλωση.
  Ούτε το γεγονός ότι προέρχεται από την Ελλάδα, ούτε ότι είναι φτιαγμένο με το γηγενές σταφύλι Xinomavro της χώρας, αναφέρεται στο μπροστινό μέρος αυτού του κομψού πακέτου, ίσως επειδή πιστεύεται ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να μειώσουν την κορυφαία θέση του.
  Ωστόσο, για τους επαγγελματίες, και τα δύο αυτά γεγονότα καθιστούν το κρασί μια ενδιαφέρουσα άφιξη στην σκηνή των πολυτελών ροζέ, η οποία, φυσικά, κυριαρχείται από προϊόντα από την Προβηγκία. Και το δοκιμάσαμε χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευση την περιοχή ή τα συστατικά σταφύλια, είναι ένα κρασί που κάθεται δίπλα στους γάλλους αντιπάλους του από άποψη ποιότητας.
  Όσο για το στυλ, είναι λεπτό αρωματικά, αλλά έχει μια ελκυστική λιπαρή αίσθηση στο στόμα, με καλοκαιρινά μούρα, λίγο ροδάκινο, και επίσης ένα άγγιγμα κόκκινου μήλου. Φρουτώδες και ισορροπημένο, αυτό είναι ένα υπέροχο ξηρό ροζέ και μια λαμπρή επιλογή αν βρεθείτε στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου».
krasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.