Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Κινητοποιήσεις από τους ροδακινοπαραγωγούς…
Τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί ο κλάδος των ροδακινοπαραγωγών στη χώρα μας, συζητήθηκαν στις 2 συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν 31-07-2017, ημέρα Δευτέρα σε ξενοδοχείο της Βέροιας, με την συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Συλλόγων αλλά και θεσμικών φορέων της περιοχής  
και 01-08-2017, ημέρα Τρίτη στην Αθήνα,  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του Υπουργού, του προέδρου του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακών παραγόντων.
  Κοινά ήταν τα θέματα συζήτησης και στις 2 συσκέψεις, όπως οι μεγάλες ζημίες που έχουν γίνει από θεομηνίες (βροχοπτώσεις και χαλαζόπτωση), η δυσκολία απορροφητικότητας των προϊόντων, τα πολλά σημεία παραλαβής και πώλησης των ροδακίνων αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των αγροτικών προϊόντων γενικότερα «οι ανοιχτές τιμές».
  Οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων των ροδακινοπαραγωγών προτίθενται τις επόμενες ημέρες να οργανώσουν διάφορες μορφές κινητοποιήσεων διεκδικώντας δίκαιες και αντικειμενικές αποζημιώσεις από το ΕΛΓΑ και μια τιμή για τα προϊόντα τους που στο ελάχιστο θα καλύπτει το κόστος παραγωγής.
  Η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου, Κρητικού Διαμάντω, ενημερώνει τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής Αμυνταίου και τους καλεί σε εγρήγορση ενόψει της συγκομιδής επιτραπέζιου και βιομηχανικού ροδάκινου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.