Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανασκαφή στην οχυρή θέση «Κάλε» στο Αμύνταιο… (BINTEO)



  Άλλο ένα αρχαιολογικό μνημείο αναδεικνύεται στη περιοχή Αμυνταίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμυνταίου, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας.
  

  Πρόκειται για το κάστρο «Κάλε» και τα ερείπια βυζαντινού ναού, τα οποία βρίσκονται σε λόφο πάνω από τη λίμνη των Πετρών.

  Τα συμπεράσματα της ανασκαφικής έρευνας και τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων για την κατοίκηση στη περιοχή, έκανε η Επίκουρος Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Μελίνα Παϊσίδου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19/7, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

  «Ως Δημοτική αρχή, έμπρακτα, προσπαθούμε να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής» δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.