Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Οι «όμηροι» των Βαλτονέρων: 200 άτομα στο χωριό περιμένουν τους αρμόδιους… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Σε μια ιδιότυπη «ομηρία» ζει ένα ολόκληρο χωριό, η Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου, η οποία πρόσφατα κρίθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από το Αριθμ. Πρωτ. 4186/11-06-17 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.
  

  Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους, μέρα με τη μέρα, πόντο – πόντο, χρόνια τώρα να «βουλιάζουν», χωρίς να τυγχάνουν της ιδιαίτερης προσοχής της πολιτείας για την επίλυση της σοβαρής κατάστασης που βιώνουν.

 Από τη μία, οι πολλές υποσχέσεις, οι μελέτες και οι διαπιστώσεις των ειδικών όλα αυτά τα χρόνια για τα ρήγματα που διαπερνούν το χωριό τους και από την άλλη, τα ανικανοποίητα από την πολιτεία αιτήματα τους, τους καθιστούν «όμηρους» στον ίδιο τους τον τόπο, μη έχοντας βλέψεις για μελλοντικές επενδύσεις και το κυριότερο, ζώντας με το φόβο και την ανασφάλεια για τις περιουσίες και τις ζωές τους.

  Μάλιστα, η πρόσφατη καθίζηση του διπλανού στον οικισμό ορυχείου της ΔΕΗ και οι ανυπολόγιστες ζημίες που προκάλεσε στην Τ.Κ. Αναργύρων, δεν άφησε ανεπηρέαστα τα οικήματα των Βαλτονέρων.

  Πολλές περιφράξεις αυλών βρίσκονται «στον αέρα» και οι ρωγμές στους δρόμους και στα σπίτια είναι πλέον ορατές, ενώ, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν λείπουν και οι υπόκωφοι θόρυβοι που τους αναστατώνουν.   

  Για τους λόγους αυτούς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτονέρων, Γιώργος Παναγιωτίδης και ο Σύλλογος Πληττομένων που δημιούργησαν όσοι επλήγησαν από την δραστηριότητα της ΔΕΗ στη περιοχή, έχουν καλέσει τους κατοίκους της Κοινότητας σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 20:00 στο Κέντρο Νεότητας του χωριού, με στόχο να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

  Στη συνέλευση κλήθηκαν να παραβρεθούν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου.

  Πάντως, τα πρόσφατα γεγονότα  που έπληξαν άμεσα την Τ.Κ. Ανανργύρων πρέπει να αφυπνίσει τους φορείς και να σκύψουν στο πρόβλημα του χωριού, στο οποίο κάτω από επικίνδυνες συνθήκες διαμένουν 200 άνθρωποι ακόμη και σήμερα, ένα μήνα μετά το συμβάν στο διπλανό ορυχείο της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.