Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Κοινό μέτωπο δράσης, Δήμου Αμυνταίου, Δήμου Εορδαίας και Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για την άμεση μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Αναργύρων… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Το γεγονός της πολυετούς αδιαφορίας της πολιτείας και της σκόπιμης καθυστέρησης της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με το μείζον θέμα της απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης της Τ.Κ. των Αναργύρων, βρήκαν ενωμένους, φορείς και κατοίκους.
  

  Το κοινό μέτωπο δράσης μεταξύ των Δήμων Αμυνταίου και Εορδαίας, Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και κατοίκων, καθώς και ο συντονισμός κινήσεων αλλά και αντιδράσεων, ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε η Δημοτική αρχή Αμυνταίου.


  Με αφορμή τη διεύρυνση των ρηγμάτων και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι του οικισμού των Αναργύρων από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και με την παρουσία των Δημάρχων Αμυνταίου, Κώστα Θεοδωρίδη, Εορδαίας, Σάββα Ζαμανίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου, των Περιφερειακών Συμβούλων, Ελισάβετ Παναγωτίδου και Γιάννη Κιοσέ, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και η προώθηση του αιτήματος για την άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση των Αναργύρων, τον διαχωρισμό των περιπτώσεων Αναργύρων – Ακρινής και επίσπευση της μετεγκατάστασης του οικισμού, ενώ ομόφωνα δόθηκε και η εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο Αμυνταίου να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, σε περίπτωση μη έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.