Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας…



  Την 8η Μαρτίου κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη των γυναικών που έδωσαν νόημα και πνοή στο γυναικείο εργατικό κίνημα και που με τους αγώνες τους κατάφεραν να κατακτήσουν δικαιώματα σε κοινωνικό, ατομικό και πολιτικό επίπεδο.
  
  Γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής προέλευσης, πάλεψαν και συνεχίζουν να μάχονται καθημερινά, για την καθιέρωση της θέσης τους στην κοινωνία, για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, για την ισότιμη αντιμετώπιση στην ίδια τη ζωή.
  Οι αγώνες, όμως, των γυναικών έχουν ακόμα μέλλον, καθώς παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, χρειάζεται να δοθούν και άλλες μάχες για την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία.
  Στην Ελλάδα της κρίσης η γυναίκα πλήττεται ποικιλοτρόπως, καθώς η ανεργία και οι οικονομικές δυσκολίες την οδηγούν στο να χάνει τα κεκτημένα της και να αγωνίζεται σκληρά για την επιβίωση της ίδιας και της οικογένειάς της, να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ενδοοικογενειακή βία, με την σεξουαλική παρενόχληση, την πενιχρά αμειβόμενη και παρόλα αυτά απαιτητική εργασία… και πολλές άλλες αντιξοότητες.
  Ο Δήμος Φλώρινας και η παρούσα Δημοτική Αρχή στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την γυναίκα με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αλλά και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, βοηθούν τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και τις άνεργες στην αναζήτηση εργασίας, ενώ το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής και υποστηρίζει καθημερινά γυναίκες που έχουν υποστεί βία, αλλά και γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι άνεργες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες πρόσφυγες.
  Ως Δήμαρχος, λοιπόν, του Δήμου Φλώρινας εύχομαι σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά χρόνια πολλά και δημιουργικά, με το κεφάλι πάντα ψηλά, μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο ψήγμα διακρίσεων και ανισοτήτων μέσα στην κοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.