Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες στον Αετό… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Τη μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που εκτελέσθηκαν στις 28 Μαρτίου του 1944 από τις γερμανικές φασιστικές δυνάμεις κατοχής, τίμησε ο Δήμος Αμυνταίου, στην Τ.Κ. Αετού, το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου.
  

  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Πάνδημο δοξολογία, στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια, στο μνημείο πεσόντων, λίγο έξω από τον οικισμό, τελέσθηκε δέηση υπέρ πεσόντων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς  κ. Σεραφείμ και με την παρουσία των βουλευτών του νομού, Κ. Σέλτσα και Γ. Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη, Σ. Μπίρου, του Δήμαρχου Αμυνταίου, Κ. Θεοδωρίδη, εκπρόσωπων του Στρατού, της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων των σχολείων και συλλόγων του Αετού, καθώς και κατοίκων της περιοχής.



  Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την προβολή της ταινίας «Κρίνα στο Χιόνι», στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα Αετού.

1 σχόλιο:

  1. 25η Μαρτίου στην επικαιρότητα το...Αμύνταιο!

    Tην επόμενη φορά που θα επισκεφθεί κλιμάκιο Γερμανών επιτετραμένων της Γερμανικής Ένωσης της Ευρώπης στον Δήμο Αμυνταίου αντί να τους ξεναγήτε στα αξιοθέατα του Δήμου και να βγαίνετε σέλφιζ μαζί τους, αντί να τους ξεναγήσετε στα οινοποιία της περιοχής η στα ορυχεία εργοστάσια της Δεή που θα πουληθούν να τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ να προσκυνήσουν - καταθέσουν ΣΤΕΦΑΝΟΥΣ ( για κατοχικές αποζημειώσεις ούτε κουβέντα δεν το συζητάμε ..) στους τόπους και στα μνημεία αυτά για τη μνήμη των Ελλήνων πατριωτών που εκτελέσθηκαν στις 28 Μαρτίου του 1944 από τις γερμανικές τότε φασιστικές δυνάμεις κατοχής υπο την αγαστή συνεργασία Βουλγάρων συμμάχων τους που αλωνίζαν στην περιοχή .Έτσι για να τους θυμήσετε το φασιστικό παρελθόν της Γερμανίας του 4ου οικονομικού ράιχ που εξουσιάζει την σημερινή Ευρώπη . Αν σας ενοχλεί το σχόλιο μου διαγράψτε το.... Ποσώς με ενδιαφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.