Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Να πως αντιμετωπίζετε η καθημερινότητα από τον Δήμο μας…



  Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου στις 13 Μαρτίου 2017 στην ώρα τού Δημάρχου  ακούστηκαν πολλά (βλέπε βίντεο στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσής).
  
  Εμείς θα αναφερθούμε μόνο σε ένα θέμα καθημερινότητας που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τρ. Γεωργού, τον ελλιπή ηλεκτροφωτισμό των Τοπικών Κοινοτήτων.
  Μας εξέπληξε η συμπεριφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου όταν πήρε τον λόγο να απάντηση στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου τον οποίο αποκάλεσε ΑΘΛΙΟ??? Αντί να απαντήσει γατί ενέργειες που έχει κάνει η πρόκειται να κάνει για το θέμα που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος πού είναι και αίτημα των δημοτών. Δεν θα σχολιάσουμε την συμπεριφορά του αντιδημάρχου, θα τον κρίνουν οι δημότες.
  Εμείς θα αναφερθούμε στο πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού στο Ξινό Νερό σε τι κατάσταση βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια και πιστεύουμε και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες,.
  Θα αναφερθούμε μόνο στα ποιο σημαντικά  σημεία  που είναι πολυσύχναστα ειδικά από παιδιά και υπάρχει κίνδυνος για ατύχημα. Από ότι γνωρίζουμε είναι γνωστά στο Δήμο από την ενημέρωση που τους έχει γίνει από τον Πρόεδρο. Η επίλυση  δεν αφορά το προσωπικό του Δήμου αλλά αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις για να διαθέσουν τα υλικά, τις αντικαταστάσεις  ή τις βελτιώσεις των φωτιστικών.


1. Περιμετρικά του δημοτικού σχολείου και τα 16 φωτιστικά πεζοδρομίου είναι εκτός.
2. Η χελώνα ηλεκτροφωτισμού της Λαογραφικής Συλλογής κρέμεται από τα καλώδια
3.  Από  τα 17 φωτιστικά του πεζοδρομίου από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου προς Φανό τα 10 είναι εκτός, ευτυχώς μονωμένα με ταινία.
4.Πλατεία «Βιστέρνας» όλα τα φωτιστικά εκτός.
5. Στην Κ. Πλατεία τα μισά φωτιστικά είναι εκτός.
6. Στην Στάση του Ο.Σ.Ε. το φωτιστικό εδώ και μήνες είναι εκτός, όσοι χρησιμοποιούνε την τελευταία αμαξοστοιχία διατρέχουν κίνδυνο από τα αδέσποτα σκυλιά κ.λ.π.
7. Νέος φωτισμός με συχνά προβλήματα (υπάρχουν φωτιστικά από καιρό εκτός).
  Νομίζουμε ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί για την επίλυση καθημερινών  προβλημάτων και να θυμίσουμε στους υπεύθυνους αντιδημάρχους ότι: η συντήρηση του φωτισμού, της ύδρευσης, της αποχέτευσης, η καθαριότητα και οι χώροι πρασίνου είναι ανταποδοτικά γιατί φορολογούνται όλοι οι δημότες από τον δήμο με τα δημοτικά τέλη (ΔΤ),ΤΑΠ, βεβαίως και τα καύσιμα των οχημάτων των αντιδημάρχων που τα βλέπουμε να κάνουν συχνούς περιπάτους.
  Ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Με την  δημοσίευση τέτοιων θεμάτων βοηθάτε την τοπική κοινωνία για τη επίλυση τους. Παράδειγμα για το θέμα της πινακίδας για το Αιολικό Πάρκο ο Δήμος ανταποκρίθηκε την ίδια ημέρα της ανάρτησης στα μέσα σας.
  Φυσικά μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία αν θα γίνει το Αιολικό Πάρκο. Περιμένουμε.
Α.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.