Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

40 χρόνια ΧΑΝΤΜΠΟΛ - Η μεγάλη γιορτή στη γενέθλια πόλη του Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η επέτειος των 40 χρόνων από τη γέννηση του ΧΑΝΤΜΠΟΛ στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και την εορταστική εκδήλωση της ΟΧΕ στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, γιορτάζεται με διήμερες εκδηλώσεις και στο Αμύνταιο.
  

  Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, βραβεύθηκαν για την συνεισφορά τους στον αθλητισμό και στη δημιουργία του αθλήματος του ΧΑΝΤΜΠΟΛ στην Ελλάδα, οι πρωτεργάτες προπονητές της ομάδας του Αμύντα, Χρήστος Κοτζαμανίδης και Θανάσης Ζάκας, παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες και παράγοντες.



  Το Αμύνταιο και η περιοχή του, -όπως είναι γνωστό ανά το πανελλήνιο- εκτός από τα φημισμένα κρασιά και το τσουχτερό κρύο, είναι γνωστό και για το ΧΑΝΤΜΠΟΛ, καθώς από εδώ, 40 χρόνια πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 1977, δόθηκαν οι πρώτοι αγώνες στο προαύλιο του Γυμνασίου Αμυνταίου από τις ομάδες του Αμύντα Αμυνταίου, Εθνικού Κοζάνης, ΝΕΛΕ και Λυκείου Αμυνταίου, σηματοδοτώντας τη γέννηση του αθλήματος της Χειροσφαίρισης στην Ελλάδα.




  Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Αμυνταίου και με την αρωγή την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, την Ο.Χ.Ε. και τον Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ Αμυνταίου, διοργανώθηκε αυτή η επετειακή εκδήλωση, όπου έσμιξαν συμπαίκτες, προπονητές και παράγοντες, οι οποίοι θυμήθηκαν, διηγήθηκαν και εξιστόρησαν –ίσως για πρώτη φορά δημόσια- τις εμπειρίες τους από το αγαπημένο άθλημα που υπηρέτησαν με πάθος και ανιδιοτέλεια, σε μια εποχή δύσκολη οικονομοτεχνικά, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές αθλητών, τόσο από το Αμύνταιο όσο και από τη Δυτική Μακεδονία, να διακριθούν πανελλαδικά στο άθλημα της Χειροσφαίρισης.

  Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή 12/3/17, στο ΔΑΚ Αμυνταίου (αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ)..

  Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ… 


1 σχόλιο:

  1. Και από όλους αυτούς δεν βρέθηκε ούτε ένας να βοηθήσει τον Αμύντα ώστε να μην βαρεσει διάλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.