Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Αγροτών»…



  Τα διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα στον αγροτικό τομέα ανάγκασαν για μία ακόμη φορά τους αγρότες της περιοχής μας να δημιουργήσουν μία ανεξάρτητη κίνηση και να προβούν στον σχηματισμό ενός  αγροτικού  μπλόκου.
  
  Η πρώτη συγκέντρωση με σκοπό τη δημιουργία του ανωτέρω μπλόκου έγινε στις 28 Ιανουαρίου του έτους 2017, ημέρα Σάββατο στο Μανιάκι Φλώρινας, με την παρουσία αγροτών από τις τοπικές κοινότητες Μανιακίου, Βεγόρας, Πύργων, Φαραγγίου, Αγίου Παντελεήμονα, Φανού, Ροδώνα, Αντιγόνου, Φιλώτα, Πελαργού, Σκλήθρου και Κομνηνών. Μετά από συζήτηση, τετραμελής επιτροπή μετέβη στο Άργος Ορεστικό,  στη συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.
  Εκεί έλαβε χώρα συζήτηση για τα καίρια  προβλήματα των αγροτών και προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας μπλόκου. Ανέκυψε όμως  θέμα ηγεσίας της Συντονιστικής Επιτροπής, χωρίς να παρθεί τη δεδομένη στιγμή κάποια απόφαση.
  Ακολούθησε μια δεύτερη προσπάθεια εκλογής Συντονιστικής Επιτροπής στην τοπική κοινότητα Μανιακίου Φλώρινας και ορίστηκε μετά από δημιουργική συζήτηση Συντονιστική Επιτροπή και αποφασίσθηκε η δημιουργία μπλόκου με την ονομασία «Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών», μπλόκου Αμυνταίου – Πύργων Εορδαίας στον κόμβο Μανιακίου, με τη συμμετοχή αγροτών και από το δήμο Έδεσσας.
  Στις 2 Φεβρουαρίου του έτους 2017 κι έπειτα από Συνέλευση του μπλόκου αποφασίσθηκε η πορεία ορισμένου αριθμού τρακτέρ μέσα από τις πόλεις Αμυνταίου – Φλώρινας με κατάληξη το τελωνείο Νίκης, όπου και παρέμειναν τα τρακτέρ για δύο ώρες παραταγμένα στο σημείο που υπέδειξε η Αστυνομία της περιοχής κι μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα των αγροτών.
  Την ημέρα εκείνη πραγματοποιήθηκαν δυο δηλώσεις συμπαράστασης, η πρώτη στο Αμύνταιο από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη και η δεύτερη στην πόλη της Φλώρινας από τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Στέφανο Μπίρο, τον Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνο Σιάκο και από εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεοκλήτου.
  Επειδή τα προβλήματα – αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες είναι κοινά, αφορούν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και θέτουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, που μαζί με τους αγρότες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της χώρας, καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους Έλληνες στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα πόλο αντίστασης στα μέτρα που  ουσιαστικά ισοπεδώνουν και καταστρέφουν την χώρα μας.
  Δηλώνουμε ακόμα ότι πρόθεση μας δεν είναι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και γι αυτόν τον λόγο δεν προχωράμε σε κλείσιμο των δρόμων, αλλά θα προβαίνουμε σταδιακά σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων που εκ των προτέρων θα γνωστοποιούνται.
  Στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι το σύνολο των αγροτών που σήμερα είναι στον δρόμο έχει εγκαταλείψει τις αγροτικές του εργασίες –οι οποίες σημειωτέον βρίσκονται την περίοδο αυτή σε  πλήρη εξέλιξη– στην προσπάθειά του να καταδείξει το μέγεθος των προβλημάτων που τείνουν να αφανίσουν την αγροτική τάξη και τον πρωτογενή τομέα,  που όπως όλοι συνομολογούν αποτελεί τη μοναδική  λύση στο πρόβλημα της χώρας μας, στον αγώνα που διεξάγει να βγει από το τέλμα και το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Με εκτίμηση
Η Συντονιστική  Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.