Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ποιός είναι ο ιεροκήρυκας που έρχεται στη μητρόπολή μας;  Με την ευκαιρία του ερχομού του π. Δανιήλ Αεράκη στη μητρόπολή μας και των επικείμενων κηρυγμάτων του σε Ναούς της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας το Σαββατοκύριακο, νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω τους αδελφούς χριστιανούς για κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον εν λόγῳ ιεροκήρυκα που είναι παλιός φίλος της μητροπόλεώς μας.
  
  Κατ’ αρχάς, θα ξεκινήσω από τα θετικά: Ο π. Δανιήλ υπήρξε πνευματικό τέκνο του αγίου Γέροντά μας, του Πατρός Αυγουστίνου. Ως εκ τούτου έχει πάρει πολλά καλά στοιχεία από εκείνον, όπως το ζωντανό κήρυγμα και το παραδοσιακό φρόνημα.
  Επίσης είναι πολυγραφότατος. Ένα εξαιρετικό πόνημά του είναι και το πεντάτομο «Χρυσοστομικό Λεξικό». Ενδεικτικά, θα αναφέρω κάποια πολύ αξιόλογα άρθρα του, στα οποία:
- Διατύπωσε δριμύτατη κριτική1 στην ληστρική «Πανορθόδοξη» ψευτοσύνοδο της Κρήτης, την οποία, δυστυχώς, αποδέχεται η μητρόπολη μας (!;)
- Κατακεραυνώνει τους Οικουμενιστές, όπως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόδωρο. Τον δεύτερο τον ονομάζει «Καταληψία του πατριαρχείου των Ιεροσολύμων»2, ενώ τον «Πατριάρχη του Γένους» τον αποκαλεί «Πρώτο σε φαιδρότητες»2. Γράφει ότι και οι δύο Πατριάρχες «γελοιοποιούνται» διανέμοντας «αντίχριστα Κοράνια»2. Εξ άλλου, επικρίνει τις συχνές επισκέψεις του κ. Βαρθολομαίου στην Ελλάδα που, σε καιρό οικονομικής κρίσεως, κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ3.
Επίσης μέμφεται τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων που παρασημοφορεί άθεους πολιτικούς, όπως τον Σαμαρά και τον Τσίπρα (Τι έχει να πει επ’ αυτού ο π. Θεόκλητος και ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας που πήγαν πρόπερσι στα Ιεροσόλυμα για να παρασημοφορηθούν κι αυτοί από τον Οικουμενιστή και εκκοσμικευμένο Πατριάρχη;)
- Καυτηριάζει τις «πανηγυρτζίδικες» αυτοπροβολές επισκόπων που «σπεύδουν να διαφημίσουν οτιδήποτε καλό κάνουν»4. Επίσης, επικρίνει (όπως και ο Γέροντας Αυγουστίνος) τα «μεγαλοπρεπή πολυαρχιερατικά συλλείτουργα» των δεσποτάδων που «σκανδαλίζουν το λαό, που βλέπει αυτοκρατορικά διαδήματα και χρυσοποίκιλτες στολές»4 (Αυτά τα ακούει ο μητροπολίτης μας που για 15 χρόνια, μαζί με τον π. Ιουστίνο, έτρεχαν από συλλείτουργο σε συλλείτουργο;).
  Εκτός όμως από τα θετικά, ο π. Δανιήλ έχει και κάποια πολύ αρνητικά:
  Έχει, δυστυχώς, πλανεμένες απόψεις σε σοβαρότατα ζητήματα και συγκεκριμένα στο θέμα του Αντιχρίστου, του σφραγίσματος με το δυσώνυμο αριθμό (666) και της «Κάρτας του Πολίτη»  Όλα αυτά τα κοροϊδεύει: Δεν πιστεύει ότι θα έλθει ο Αντιχρίστος, πιστεύει ότι η αναφορά του 666 στην Αποκάλυψη είναι «καθαρά συμβολική»5 και ειρωνεύεται5 τους χριστιανούς που αγωνιούν για την αναμενόμενη έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που μπορεί να περιέχουν τον αριθμό-σύμβολο του «Βδελύγματος της ερημώσεως» (Δαν. ιβ΄ 11-13). Τέτοια πλανεμένα είπε και σε ομιλία του στον Άγιο Παντελεήμονα Φλωρίνης, στις 6-3-2011, προσκεκλημένος (και τότε) από τον μητροπολίτη μας.
  Όμως, πολλοί Άγιοι Πατέρες τον διαψεύδουν6 με τελευταίο τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη, ο οποίος είχε γράψει και ένα ιδιόχειρο φυλλάδιο με τίτλο «Σημεία των Καιρών»7 (Μια κριτική της πλάνης του π. Δανιήλ έκανε και ένας χριστιανικός σύλλογος 8).
  Στο βιβλίο «Πνευματικός Αγώνας» που εξέδωσαν οι μοναχές της Σουρωτής, ο Γέρων Παΐσιος λέγει ότι οι χριστιανοί δεν πρέπει να συμπεριφέρονται σαν τις μύγες που το μόνο που «βλέπουν» και αναπαύονται είναι οι ακαθαρσίες, αλλά πρέπει να λειτουργούν σαν τις μέλισσες που αδιαφορούν για τις βρωμιές και επιλέγουν τα ευώδη άνθη 9.
  Μου προκαλεί, λοιπόν, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι τόσο ο μητροπολίτης μας, όσο και οι δύο Πρωτοσύγκελοί του (ο πρώην και ο νυν) αντί να επηρεαστούν από τα θετικά και ορθόδοξα «πιστεύω» του πατρός Δανιήλ Αεράκη, αυτοί επηρεάστηκαν από τα κακόδοξα! Δεν τους άγγιξαν καθόλου τα κηρύγματα του π. Δανιήλ εναντίον του Οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης, της σατανικής «Συνόδου» της Κρήτης και του ασεβούς Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά τους διάβρωσαν οι προαναφερθείσες πλανεμένες θέσεις του τις οποίες και φαίνεται να ενστερνίζονται! Πραγματικά, σοκαριστήκαμε, τον περασμένο Απρίλιο, όταν επισκεπτόμενοι (ο γράφων και άλλα τρία άτομα) τον σεβασμιώτατο (ο οποίος είχε δίπλα του, συμπαραστάτη, τον π. Νικηφόρο) ακούσαμε φοβερά και φρικτά πράγματα, όπως, λ.χ. ότι «το φυλλάδιο “Σημεία των Καιρών”, που αποδίδεται στον Γέροντα Παΐσιο, είναι πλαστό. Δεν έλεγε τέτοια πράγματα ο π. Παΐσιος. Το θέμα των ταυτοτήτων δεν είναι πνευματικό θέμα. Με πλαστικά χαρτάκια θα ασχολούμαστε;» (!!!;;;)
  Μάλιστα, υπάρχει και ιερέας της μητροπόλεώς μας που σε κήρυγμά του έφτασε σε σημείο ασέβειας και βλασφημίας να πει ότι ο Γέρων Παΐσιος «πλανήθηκε και έλεγε σαχλαμάρες»!
  Δυστυχώς, η άλλοτε ορθόδοξη μητρόπολή μας ετεροδιδασκαλεί! Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές πλανεμένες θέσεις που εκφράζει.

Βασίλειος Π. Κερμενιώτης


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:
1. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Σύνοδος της Κρήτης: Μεγάλη; Ναί! Σπουδαία; Ὄχι καὶ τόσο!» http://aktines.blogspot.gr/2016/09/blog-post_65.html . Διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο του πριν την σύγκλιση της Συνόδου: «Γιατί δέν εἶναι Οἰκουμενική;» https://apotixisi.blogspot.gr/2016/03/blog-post_28.html
2. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Καί οἱ προκλήσεις συνεχίζονται!» https://apotixisi.blogspot.gr/2016/01/1024x768-normal-0-false-false-false.html#comment-form  Διαβάστε και το άρθρο του «Αγιασμοί και Κοράνια!» https://apotixisi.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html#comment-form
3. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Ὑπερβολές ἤ καί χλιδή;» https://apotixisi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9356.html#comment-form
4. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Ἡ προσευχή δέν μπαίνει σέ βιτρίνα!» http://aktines.blogspot.gr/2015/10/blog-post_87.html
5. Αρχ. Δανιήλ Γ. Ἀεράκη, «Η κάρτα του Ουρανοπολίτη» https://apotixisi.blogspot.gr/2015/03/normal-0-false-false-false_26.html#comment-form
6. Πολλοί Άγιοι Πατέρες έχουν γράψει για τον Αντίχριστο (ότι θα είναι συγκεκριμένο πρόσωπο): ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και άλλοι.
7. Βλέπε το ιδιόχειρο φυλλάδιο “Σημεία των Καιρών” του Γέροντα Παΐσιου: www.pigizois.net/afieromata/paisios/simeia_kairon_ger_paisiou_agioritou.pdf
8. «Σύλλογος Ορθοδόξων Χριστιανών ‘‘ο Προφήτης Ηλίας’’» «Ο π. Δανιήλ Αεράκης ετεροδιδασκαλεί περί Αντιχρίστου!»
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/02/blog-post_758.html
9.  Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Λόγοι Γ΄ «Πνευματικός Αγώνας», σελ. 28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.