Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αμυνταίου «Η Αγκαλιά», εκφράζει τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για τη συνεχή δολοφονία με φόλες αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου...  Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έως πέντε (5) έτη και χρηματική ποινή από πέντε (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) Ευρώ (άρθρο 20 παρ. 2 Ν. 4039/2014), καθώς και με διοικητικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδων (30.000) Ευρώ για κάθε ζώο (άρθρο 21 περ. 39 Ν. 4039/2014).
  
  Πέρα, όμως, από την ηθική, νομική και ποινική διάσταση, τέτοιου είδους νοσηρές πράξεις, εκτός τη βαρβαρότητα που δείχνουν για τον δράστη, είναι πολύ επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που παίζουν κυρίως στις παιδικές χαρές και στις πλατείες, δεδομένου ότι η χρήση των δολωμάτων είναι εκτεταμένη και ανεξέλεγκτη.
  Απαιτείται από την Εισαγγελία, Αστυνομία, Δήμο, πραγματική έρευνα σε βάθος ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και όχι μόνο μια γενική αυτεπάγγελτη μήνυση κατ’ αγνώστων, η οποία θα καταλήξει στο αρχείο.
  Ζητούμε οι χειρισμοί των υποθέσεων να είναι ακριβώς οι ίδιοι όπως αν Εισαγγελία και Αστυνομία έψαχνε να βρει τους δολοφόνους συνανθρώπων μας, όπως αναφέρεται και σε σχετική εγκύκλιο του Αρείου Πάγου.
  Εξάλλου εγκλήματα κατά ζώων είναι πάντα ο προθάλαμος για εγκλήματα κατά ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.