Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοινώθηκε το επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher για ανέργους 29-64 ετών….  Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ευκαιριών για την είσοδο ωφελουμένων στην αγορά εργασίας, μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής τους και της παροχής ικανών επαγγελματικών δεξιοτήτων και κατευθύνσεων, οι οποίες θα συνδέονται με την αγορά εργασίας και ειδικότερα με κλάδους
 
που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας - σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020- ενισχύοντας τόσο την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων όσο και την ανταγωνιστικότητα.
  Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος:
α) Άνεργοι που ολοκλήρωσαν βαθμίδες εκπαίδευσης από την υποχρεωτική ως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τους οποίους προβλέπονται 358 θέσεις.
β) Άνεργοι που είναι απόφοιτοι ΙΕΚ, είτε απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους οποίους προβλέπονται 238 θέσεις.
  Προϋποθέσεις Συμμετοχής :
Κάτοχοι δελτίου ανεργίας σε ισχύ
Ηλικία 29-64 ετών ( Γεννηθέντες 31.12.1987-01.01.1952)
Να μην υπάρχει μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

Η δράση αφορά 23.000 ωφελούμενους και περιλαμβάνει:
  Θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών σε ειδικότητα κλάδου αιχμής (Εμπόριο, logistics, Έργα Υποδομής & τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, ΤΠΕ, Περιβάλλον & Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα – Ποτά, Ενέργεια, Αγροτικός Τομέας, Βιομηχανία).
Ο ενδιαφερόμενος δύναται να επιλέξει στην αίτησή του έως δύο κλάδους αιχμής.
  Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος
  Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών, η οποία δε θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.
  Εκπαιδευτικό επίδομα 2.600 €

Μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε μόνιμη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος
Κριτήρια επιλογής :
Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν από τον αρμόδιο κρατικό φορέα βάσει μοριοδότησης των παρακάτω κριτηρίων :
Το συνολικό εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό φορολογικού έτους 2015
Ο χρόνος ανεργίας
Προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο
Όσοι δικαιούνται και κάνανε αίτηση για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης μπορούν  να παραθέσουν αντίγραφο της αίτησής τους γιατί αυξάνονται τα μόρια και οι πιθανότητες εισαγωγής.

  Η MASTER σας παρέχει την κατάλληλη κατάρτιση σε κάθε ειδικότητα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική μας σελίδα:http://www.masterkek.gr/voucher-2016/voucher-29-64.html.
  Από τη Master ΚΕΚ έχει οριστεί υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος η Παγανού Σαββίνα στην οποία μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι (Άνεργοι &Επιχειρήσεις) για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα. Η προθεσμία υποβολής της  ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από σήμερα 1/12/2016 και λήγει 30/12/2016.
 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2386023594, 6951859452.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.