Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Με σιδερένιο φράχτη και τάφρο θα περιφραχθεί η Φάτνη στο κέντρο του Αμυνταίου για να προστατευτεί από τα αδέσποτα…



  Με σιδερένιο φράχτη, πανομοιότυπο μ’ αυτόν του Έβρου, θα περιφραχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη στο κέντρο του Αμυνταίου, έπειτα από αίτημα γονέων που δεν μπορούν να φωτογραφίσουν τα παιδιά τους με φόντο τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκουν καταφύγιο σ’ αυτήν…
  
  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά του Δήμου Αμυνταίου, λίγο πριν ξεσπάσει η προχθεσινή κατακραυγή για την πρόχειρη περίφραξη της Φάτνης στο κέντρο της κωμόπολης με συρματόπλεγμα, αποφασίστηκε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να οριοθετηθούν τα σύνορα της και να διεξάγεται αυστηρός έλεγχος στα σημεία εισόδου.
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο φράχτης αναμένεται να έχει ύψος 4 μέτρα (1 μέτρο  λιγότερο από τον αντίστοιχο του Έβρου), ενώ θα περικλείεται από τάφρο πλάτους 2 μέτρων και βάθους 6, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η πρόσβαση προς αυτή από τα αδέσποτα σκυλιά του Αμυνταίου, αλλά και από αυτά που αυτές τις ημέρες θα εγκατασταθούν μόνιμα στη μικρή μας πόλη.
  Πίσω από το σκεπτικό της απόφασης αυτής, βρίσκεται ο προβληματισμός ορισμένων κατοίκων του Αμυνταίου οι οποίοι βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει σε μη ανεκτά για τους ίδιους επίπεδα!!!
  «Δεν λέω και άλλα ζώα υπάρχουν στη φάτνη για να ζεστάνουν το Νεογέννητο, αλλά αυτά είναι ξύλινα. Αυτό το τελευταίο κακό με τα αδέσποτα σκυλάκια έχει παραγίνει. Η Χριστιανική παράδοση επιτάσσει μόνο προβατάκια και αγελάδες μέσα στη φάτνη, όχι άλλα ζώα», ανέφερε μιλώντας ο Ι.Σ., κάτοικος του Αμυνταίου. «Πλέον κανείς φοβάται να πλησιάσει την Φάτνη, αφού εκεί φωλιάζουν αδέσποτα σκυλιά και δεν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες τα παιδιά μας», συνεχίζει.
  «Ήρθε επιτέλους η στιγμή να προστατευτεί αποτελεσματικά η Φάτνη του Αμυνταίου από τους τετράποδους εισβολείς που μας χαλάνε την αισθητική», αναφέρει με δημόσια δήλωση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος…
  Φαίνεται μάλιστα πως μερίδα κατοίκων, ζήτησαν από τον Δήμο Αμυνταίου να τοποθετηθούν φρουροί επί 24ώρου βάσης περιμετρικά του φράχτη και να έχουν το ελεύθερο να ανοίξουν πυρ, στην περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο αδέσποτο.
  Τέλος, οι πληροφορίες μας που αναφέρουν πως, οι Τοπικές Οργανώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρότειναν στον Αλέξη και τον «μπούλη» αντίστοιχα να τεθούν σε λειτουργία τα ΤΕΑ (Τάγματα Εθνοφυλακής) του Αμυνταίου ώστε να προστατεύουν την φάτνη, φαίνεται να επιβεβαιώνονται…
  Καλές γιορτές και …αγάπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.