Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ε, ψιτ, πονηρούλη…  Σε πολλούς από 'μας έχει τύχει να του κλέψουν το πορτοφόλι με λεφτά μέσα, κάρτες, διπλώματα οδήγησης, ταυτότητες και πάει λέγοντας.
  Ένα μίνι εγκεφαλικό το παθαίνεις τότε. Και για τα χρήματα, αλλά προπαντός για τα υπόλοιπα και την γραφειοκρατία που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις για να τα αντικαταστήσεις.
  
  Υπάρχουν όμως και κάποιοι "φιλότιμοι" κλέφτες, που αφού πάρουν τα λεφτά πετούν το πορτοφόλι με τα υπόλοιπα σε εμφανές μέρος ώστε να βρεθεί και να επιστραφούν τα χαρτιά στον ιδιοκτήτη.
Ε, αυτό!
Τί αυτό; Αυτό.
  Αυτό έγινε, όπου ο "φιλότιμος" κλέφτης - πινόκιο, αφού όλο τον χρόνο κατέκλεψε λεφτά, μισθούς, συντάξεις, δέσμευσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέβασε ΦΠΑ, έβαλε φόρους πάνω στους φόρους, έρχεται τώρα να επιστρέψει κάποια ψιλά απ' τα κλεμμένα, ελπίζοντας μέρες που είναι να μην τον σκατοψυχάνε όλοι, αλλά να βρεθούν δυό - τρείς ηλίθιοι να πουν μια καλή κουβέντα, και προπαντός, όταν έρθει η ώρα, να τον ψηφίσουν!!!
  Παλιά βέβαια, τα λεφτά οι πολιτικοί τα έβαζαν μέσα στο φακελάκι με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.
  Τώρα όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα πιστώνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, και όσοι τυχεροί δεν έχουν δέσμευση λογαριασμού θα τα εισπράξουν να βγάλουν και τις υπόλοιπες μέρες αυτού του χρόνου. Και από χρόνου, έχει ο θεός.
  Περισσότερο όμως κι απ' τους δικαιούχους συνταξιούχους ανακουφίστηκαν οι κυβερνητικοί βουλευτές!
  Εκεί που ήταν αναποφάσιστοι αν θα κάνουν γιορτές στο σαλόνι τους ή στην κουζίνα, για να γλυτώσουν απ' την αγάπη των ψηφοφόρων, τώρα δειλά - δειλά κάνουν σχέδια και για καμιά έξοδο σε κανένα ακριβό και απομονωμένο εστιατόριο, ή στην εκλογική τους περιφέρεια οι πιο τολμηροί.
  Άσε που στα τηλεοπτικά παράθυρα θα έχουν κάτι να ψιθυρίζουν.
  Άσχετο που θα φαίνονται σαν κατατονικοί, αφού θα λένε συνεχώς ένα και το ίδιο συνέχεια πράμα: «Επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης, επιστροφή της 13ης σύνταξης»!!!
  Σε μια κίνηση υψηλού μακιαβελικού συμβολισμού, προχώρησε λοιπόν ο πρωθυπουργός - πινόκιο, αλλά τί ατυχία! Πάλι ήρθε δεύτερος.
  Όλα αυτά που κάνει δύο χρόνια τώρα, μαζί και η προχθεσινή του έμπνευση, τα είχε κάνει πιο πριν το ψηλό παιδί απ' την Καλαμάτα.
  Ήταν Μάρτιος του 2014, παραμονές εκλογών, όταν ο τσικ-λεβέντης όλο μαγκιά μοίραζε ως "κοινωνικό μέρισμα" το ίδιο περίπου ποσό (500 εκατομμύρια. Τόσα φαίνεται τους αφήνουν να μοιράσουν οι "θεσμοί" τους), από τα κλεμμένα κι αυτός, μπας και περισώσει τίποτα.
  Την απάντηση την πήρε απ' τον λαό μερικούς μήνες αργότερα.
  Είναι πιθανότατα ή ίδια απάντηση που θα πάρει απ' τον λαό και ο σημερινός ληστής.
Δεν φτάνει όμως.
Η ψήφος λέμε. Δε φτάνει.
Πρέπει να δείχνουμε και την αγάπη μας έμπρακτα σ' αυτούς που μας ευεργετούν.
Ας αρχίσουμε τώρα, απ' τις γιορτές. Μέρες αγάπης είναι.
Ας τους δώσουμε να το καταλάβουν!
zoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.