Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο ντοκιμαντέρ του Δήμου Αμυνταίου, «Κρίνα στο χιόνι»…  Το  ντοκιμαντέρ   του  Χρήστου  Σκούρα   «Κρίνα  στο  χιόνι» αναφέρεται  στο  χρονικό  του  Ελληνοϊταλικού πολέμου  40 - 41, στην γερμανική εισβολή, στην οργάνωση  αντιστασιακών  κινημάτων στην περιοχή Αμυνταίου, καθώς  και  σε  αυτούς που  πλήρωσαν με την ζωή  τους την αντίσταση κατά των κατακτητών. 
  

  Η  πυρπόληση  του  Λεχόβου, η ομαδική εκτέλεση των κατοίκων του Αετού, η εκτέλεση  των Νυμφαιωτών, καθώς και το κτύπημα  του  τρένου της  Βεύης από  αντιστασιακούς  μαθητές,  παρουσιάζονται στο  έργο μέσα  από  μαρτυρίες  αυτοπτών  μαρτύρων, αλλά και  ερευνητών  που  προσέγγισαν  τα  γεγονότα  με  κάθε  δυνατή  αντικειμενικότητα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ   ΣΚΟΥΡΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ   ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΚΡΗ

ΑΦΗΓΗΣΗ:  ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ  ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΣΕΜΙΝΑ ΜΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ :  ΜΕΛΠΩ  ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ

Μαρτυρίες

Παναγιώτης Βακαλόπουλος

Παναγιώτης Φίτζιος

Βαγγέλης  Ιωαννίδης

Δημοσθένης Θεοχαρίδης

Ν/ικος Λυπίτκας

Βασίλης Γκανάτσιος

‘Αγγελος  Ρακόπουλος

Κορνηλία  Κόλκα

Παντελής  Γωγούσης

Γιώργος Λυπίτκας

Δημήτρης Ζώης

Γιώργος Τζουβάρας

Νίκος Νάτσης

Κωνσταντίνος  Λούστας

Δημήτρης Καρασάββας

Γιώργος  Θεοχαρίδης.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΛΙΓΗ;;). ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;; ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ;-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιοι μαλλον βολευονται με τη ληθη τα...τρα-λα-λα των γιορτων..και τους αγιο-βασιληδες της coca-cola..κυριε 1.45.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.