Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Η Χριστουγεννιάτικη φάτνη «διχάζει» το Αμύνταιο…



  Για άλλη μια φορά η μικρή μας πόλη έγινε πρωτοσέλιδο* στο διαδίκτυο, με αφορμή την συμβίωση και συμπεριφορά των αδέσποτων ζώων με τους κατοίκους του.
  

  Πρωταγωνιστής στο πρόσφατο επεισόδιο ο Δήμος Αμυνταίου, καθώς περιέφραξε με συρμάτινο φράχτη την φάτνη που τοποθέτησε σε κεντρική πλατεία, διότι (σύμφωνα από επίσημα χείλη), «κοιμόντουσαν μέσα, κάποια αδέσποτα σκυλιά και ένας γονέας δεν μπορούσε να βγάλει τα παιδιά του φωτογραφία»!!!

  Το παραπάνω γεγονός από σήμερα το πρωί έγινε πρώτο θέμα σε ιστοσελίδες και τα κατορθώματα του –ων αντιδημάρχων που τοποθέτησαν τον φράχτη τον- τους ανάγκασαν να τον ξηλώσουν…(!)

  Αναλυτικά, το δημοσίευμα, αναφέρει!  

«Περιέφραξαν τη φάντη με συρματόπλεγμα για να μην την «μαγαρίζουν» τα αδέσποτα!!!

  Η απέχθεια πολλών παντού στην ελληνική επικράτεια για τ’ αδέσποτα και όχι μόνο είναι δεδομένη εντούτοις μέσα στο «χριστιανικό» κατά τα άλλα πνεύμα των ημερών το διαπιστώνουμε ακόμα καλύτερα.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάτνη που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία στο Αμύνταιο Φλώρινας κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης την οποία οι αρμόδιοι (βλέπε Δήμος) τελικά περιέφραξαν με συρματόπλεγμα για να εμποδίζουν τα αδέσποτα σκυλιά να βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

  Οι υπεύθυνοι του Δήμου Αμυνταίου λοιπόν για να μη μαγαρίζουν τα ζώα τη ψεύτικη φάντη τους έφραξαν την είσοδο της γιατί προφανώς κατά αυτούς τ’ αδέσποτα δεν είναι πλάσματα και δημιουργήματα του θεού τους αλλά μάλλον κάποιου άλλου… και προφανώς δεν δικαιούνται να βρίσκουν λίγη ζεστασιά ούτε τώρα που τα βράδια ειδικά η θερμοκρασία πέφτει στους -7 βαθμούς Κελσίου.

  Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι μέσα σε μια φάτνη το βρέφος Ιησούς – αν δεχτούμε ότι πρόκειται για γεγονός και δεν είναι κατασκευασμένη από το ιερατείο της εποχής ακόμα και η γέννηση του – βρήκε καταφύγιο μαζί με τους γονείς του ανάμεσα στα ζώα. Το μωρό ζεστάθηκε από το χνώτο και την θερμοκρασία του σώματος των ζώων.

  Βέβαια οι Έλληνες χριστιανοί αυτά τα προσπερνούν και αντιμετωπίζουν ακόμα και τα πλάσματα του θεού τους που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά (να τα σφάξουν για το κρέας, να τα αρμέξουν για να πάρουν το γάλα) ως περιττά, ως σκουπίδια που τους αξίζει κάθε μαρτύριο ακόμα και αυτό του ψύχους»

*








2 σχόλια:

  1. Καγκελα..καγκελα παντου..Τζιμης Πανουσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περισκόπιος αναγνώστης.21 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:29 μ.μ.

    Θα μπορούσε να υπήρχε μία υπερυψωμένη φάτνη με σκαλοπάτια και μία πορτίτσα με σύρτη , που θα απέτρεπε τα αδέσποτα σκυλιά να μαγαρίζουν το χώρο και οι μπαμπάδες η μαμάδες με τα κοριτσάκια τους η αγοράκια τους να βγαίναν όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες. Το σιδερένιο πλέγμα δεν αποτελεί λύση όπως και να το δεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.