Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εφαρμογή εκπτώσεων στην τηλεθέρμανση απ’ την ΔΕΤΕΠΑ…



  Η ΔΕΤΕΠΑ και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβαν απόφαση για την εφαρμογή έκπτωσης 50%  επί όλων των λογαριασμών θέρμανσης εφεξής, σε όλα τα σχολεία του Δήμου (23 σε αριθμό) που έχουν Τηλεθέρμανση, καθώς και στο κλειστό Γυμναστήριο και το Γήπεδο του Αμυνταίου.
  
  H ΔΕΤΕΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εν’ λόγω φορείς, αποφάσισε την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής με σκοπό τη διευκόλυνση τους στην υλοποίηση του κοινωνικού τους έργου. 
  Επιπλέον αποφασίστηκε η χορήγηση έκπτωσης 30% επί των λογαριασμών για μια χειμερινή περίοδο, σε όσους καταναλωτές συνδέθηκαν από το 2008 έως και σήμερα και πλήρωσαν αυξημένα τέλη σύνδεσης σε σχέση με τους πρώτους καταναλωτές, και δεν έχουν λάβει επιδότηση από την ΑΝΦΛΩ για τα τέλη σύνδεσης. Δηλαδή δικαιούχοι στην έκπτωση θα είναι όλοι εκτός από τους πρώτους καταναλωτές που συνδέθηκαν την περίοδο 2004-2008 με τα χαμηλά τέλη σύνδεσης και εκτός από όσους λάβαν την επιδότηση από την ΑΝ.ΦΛΩ. για τα τέλη σύνδεσης την περίοδο 2010-2011.
  Η συγκεκριμένη επιδότηση είχε χορηγηθεί από την ΑΝΦΛΩ σε περίπου 200 καταναλωτές, αλλά διακόπηκε ξαφνικά όταν η προηγουμένη Δημοτική Αρχή ζήτησε και πήρε να υλοποιήσει η ίδια τις επιδοτήσεις αντί της ΑΝ.ΦΛΩ., αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε να το κάνει. Έτσι για να αποκατασταθεί εν’ μέρει η άνιση μεταχείριση και στο βαθμό που μπορεί να ανταπεξέλθει η επιχείρηση με τρόπο εφικτό και ορθολογικό, θα χορηγήσει έκπτωση σε περίπου 815 καταναλωτές μας από ιδίους πόρους.
  Η μέση ετήσια κατανάλωση ενός νοικοκυριού ανέρχεται σε 1275€ περίπου. Με εφαρμογή έκπτωσης 30% θα υπάρχει ένα όφελος της τάξεως των 400€ περίπου σε κάθε νοικοκυριό.
  Το προβλεπόμενο κόστος του συγκεκριμένου μέτρου για τη ΔΕΤΕΠΑ θα ανέλθει σε περίπου 400€ x 815 = 326.000 €, το οποίο θα επιβαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό και τον προϋπολογισμό του έτους 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.