Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

«Οκτώβρης Μήνας Μαστού» στο Αμύνταιο… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
  

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου & Περιχώρων «Μαζί για τη ζωή», στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ασθένειας, πραγματοποίησε για άλλη μια χρονιά εικαστική έκθεση, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο παλιό Α’ Δημοτικό Σχολείο, με την συμμετοχή 22 καλλιτεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

  Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς, τόσο γυναίκες όσο και άνδρες από την ευρύτερη περιοχή παρευρέθηκαν και θαύμασαν από κοντά τα έργα των φοιτητών –σχετικά με το θέμα- ενώ στη συνέχεια το κτίριο του Σχολείου φωταγωγήθηκε συμβολικά ροζ, ώστε να αφυπνίσει όλους μας σχετικά με τη σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στην αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού.

  Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, με το συγκρότημα «Παντός καιρού».

  Οι 22 καλλιτέχνες και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας που συμμετείχαν, είναι: Βελέτζας Ελευθέριος, Βριώνίδης Γεώργιος, Γαϊτη Παηνελόπη, Γεώργαρου Ευπραξία, Διονυσοπούλου Γλύκα, Καλομενίδου Χριστίνα, Καρούλια Κατερίνα, Κοντοσφύρης Χάρης, Κορωναίος Κωνσταντίνος, Κωνσταντάτου Μίρκα, Λαγού Μαρία, Μακρή Ιωσηφίνα, Μαργαρίτης Χάρης, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Πετρίδης Πέτρος, Ρόμπολας Άγης, Ρόμπολας Ιωάννης, Σταυροπούλου Δήμητρα, Τορτούρα Καίτη, Φανάρας Γεώργιος, Φλέγγα Αντωνία και Χριστοπούλου Μάγδα.

1 σχόλιο:

  1. Πολλα εύσημα σε όλους σας για την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση του κόσμου.
    Χαιρόμαστε επίσης και είμαστε υπερήφανοι που ένας άνθρωπος απο τον τόπο μας εδω το Ηράκλειο Κρήτης ο Χάρης Μαργαρίτης συνέβαλε και αυτός για όλο αυτό το εγχείρημα.
    Εύχομαστε τα μηνύματα που δίνετε να γίνουν συνείδηση σε όλους μας και κάθε ανάγκη ανθρώπινη για καλύτερη ζωή να γίνεται ερέθισμα και έμπνευση για δημιουργία .
    Ελπίζουμε σε ανάλογες δράσεις κι εδω σην Κρήτη αλλα και σε όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.