Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο θα στοιχίσουν τα σάντουιτς για τους αστυνομικούς που θα φυλάνε τον «αριστερό» Τσίπρα στη ΔΕΘ;



  Κάποτε ζητούσε να καταργηθούν τα ΜΑΤ και χλεύαζε τους άλλους πολιτικούς που χρειάζονταν αστυνομική προστασία για τις μετακινήσεις τους. Τώρα ο ίδιος ετοιμάζεται να πάει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, φρουρούμενος από χιλιάδες αστυνομικούς...
  
  Ο λόγος φυσικά για τον αγαπημένο μας Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πηγαίνει για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός επειδή πέρυσι είχαν προκηρυχθεί οι... δεύτερες εκλογές, είχε οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα εγκαίνια της ΔΕΘ είχαν γίνει από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
  Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι θα φρουρείται από αστυνομικές λεγεώνες ο κ. Τσίρπας για να αποφύγει την κοινωνική οργή. Αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο. Σας έχω βρει κάτι σχετικό, πολύ καλό και πολύ αποκαλυπτικόν!
  Ξέρετε πόσο θα στοιχίσουν τα σάντουιτς και τα εμφιαλωμένα νερά που θα χρειαστούν για τους αστυνομικούς οι οποίοι θα μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη για να προστατεύσουν τον κ. Τσίπρα;
  Ούτε χίλια, ούτε δυο χιλιάδες ούτε πέντε χιλιάδες, αλλά σχεδόν 20.000 ευρώ παρακαλώ!
Από το ποσό και μόνον πάντως καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι οι δυνάμεις που πρόκειται να μεταβούν στην συμπρωτεύουσα θα αριθμούν πολλές, πολλές χιλιάδες. Περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά...
  Προκύπτει όμως κι άλλο θέμα με βάση τα έγγραφα που σας παρουσιάζω:
  Η προμήθεια έγινε με απευθείας ανάθεση και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες!
  Είναι δυνατόν ακόμη κι αυτό να συμβαίνει; Είναι!
  Με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης λοιπόν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προχώρησε σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Παρασκευή που πέρασε, για «απευθείας ανάθεση πρόχειρων εδεσμάτων (σάντουιτς) και εμφιαλωμένων νερών στα πλαίσια Διοικητικής Μέριμνας για το προσωπικό το οποία θα συμμετάσχει στα αστυνομικά μέτρα τα οποία θα εκδηλωθούν λόγω των εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης». Η πίστωση που εγκρίθηκε ήταν 20.000 ευρώ.
  Μέχρι πότε είχαν χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να παραδώσουν τις προσφορές τους;
  Μέχρι την επομένη μέρα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί! Λιγότερο κι από 24 ώρες...
  Συνέβη μάλιστα το εξής καταπληκτικό που η αρμόδια επιτροπή για την απευθείας ανάθεση ομολογεί επίσημα στο πρακτικό της:
  Η Επιτροπή «αναζήτησε» η ίδια εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό, αφού προφανώς τα χρονικά περιθώρια είχαν μπει έτσι που ήταν (επίτηδες;) αδύνατον να γίνει κάτι άλλο. Και όπως προσθέτει η Επιτροπή, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος «γνωρίστηκε από την Υπηρεσία μας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τρεις (3) εταιρείες». Κι αυτό, λένε. «προς το σκοπό ανάπτυξης επαρκούς ανταγωνισμού»!!! Σιγά τα ωά..
  Και τι έγινε στη συνέχεια; Οι δύο από τους τρεις τους έγραψαν κανονικά ή κάτι άλλο συνέβη και όπως γράφουν τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής στο πρακτικό τους κατατέθηκε μόνο ΜΙΑ προσφορά από εταιρεία catering με 17.083 ευρώ που πήρε φυσικά και την ανάθεση της προμήθειας...
Χρειάζεται να κάνω εγώ κανένα άλλο σχόλιο; Το αφήνω σε εσάς... 



Press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.