Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Δημόσια βιβλιοθήκη Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Την Δημόσια βιβλιοθήκη του Αμυνταίου εγκαινίασε, το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της βουλής, Ν. Βούτση και τον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη.
  

  Παρουσία πολλών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και τεχνών, της θρησκευτικής, στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, ο κ. Παυλόπουλος και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης από τον πρώην υπουργό, Γιώργο Λιάνη, του οποίου το όνομα τιμής ένεκεν χαρίστηκε στη νέα βιβλιοθήκη του Αμυνταίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


  Πρόκειται για ένα λαμπρό κτήριο που το κοσμούν πάνω από 6.000 τόμοι βιβλία πολλά υπογεγραμμένα από τον Ρίτσο, τον Καρούζο, τον Αναγνωστάκη, τον Κατσαρό, τον Χριστιανοπούλο, τον Χειμωνά, τον Ταχτσή, όπως επίσης πίνακες ζωγραφικής των Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκου Φασιανού, Γιάννη Μετζικωφ, Γιάννη Χαδούλη, Γιώργου Λαζόγκα και Φλωριναίων ζωγράφων, καθώς και γλυπτά του Δημήτρη Καλαμάρα.

  Στη βιβλιοθήκη αυτή ο Γιώργος Λιάνης πέρα από τα βιβλία του κατέθεσε και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του αρχείου που περιλαμβάνει σημαντικά ντοκουμέντα της σύγχρονης ιστορίας μας καθώς και 4.000 φωτογραφίες. Η βιβλιοθήκη θα συνδεθεί ψηφιακά με την βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

  Μετά το πέρας των εγκαινίων, στον περίβολο της βιβλιοθήκης δόθηκε η θεατρική παράσταση «Κυρίες των Λιμνών» σε σκηνοθεσία της Σοφία Σπυράτου.


4 σχόλια:

  1. Ο δεκάλογος των παρατηρησεων των φετινών Πρεσπείων
    .1) Μεγάλη τιμη να βρισκεται εδω ο Πρόεδρος. Αποδειξη οτι το Λιανη ακομα τον σεβονται 2) Το θεατρικο δρώμενο στο Αμυνταιο ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ξυπνησε μνημες από εποχες που κανεις δεν θελει να θυμαται με την πλαστιγγα να γερνει υπερ των κουμουνιστων και του Δημοκρατικου Στρατου. Διχασε και δεν ενωσε οπως θα επρεπε , γιατι τα Πρεσπεια θα πρεπει να ενωνουν. 3) Υπερβολή να δινεται το ονομα Λιανη σε μια Δημοτικη Βιβλιοθηκη. Θα μπορουσε να τιμηθει αλλιως ο Λιανης και όχι ετσι.4) Η τιμή για τον Συνοριοφυλακα απο το Δημο Πρεσπων ηταν πολυ σημαντικη στιγμη και μπραβο στο Δημο Πρεσπών. Απουσιαζαν ηχηρα ομως οι οργανωτες των Πρεσπειων και πρωτος ο Λιανης. 5) Η βραδια στον Αγ. Αχιλλειο ηταν για μια ακομα φορα μαγικη και σωστα τιμηθηκαν χορηγοι και ολοι οσοι προσφερουν για να γινονται τα Πρέσπεια 6) Εκανε κρότο η απουσία του Δημαρχου Φλώρινας σε όλες τις εκδηλώσεις των Πρεσπείων. Ο κύριος " Δεν εχω κανει Τιποτα σαν Δήμαρχος" σνόμπαρε για αλλη μια φορά τις εκδηλώσεις αλλά και πρόσβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας με την απουσία του. Μονο στη Μικρολίμνη παραβρεθηκε .Αυτό ελειπε να μην ηταν και εκει στα αποκαλυπτηρια του μνημειου του συνεργατη του .Απέδειξε αλλη μια φορα ο Δημαρχος το κόμπλεξ και τη στενομυαλιά του που έχει για τα Πρέσπεια. Για αυτο άλλωστε κανόνισε και παράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα της συναυλίας του Αγ. Αχιλλείου. Αντίθετα ήταν παρόντες και οι δυο βουλευτες του νομού, ο Περιφερειάρχης , ο Αντιπεριφερειαρχης και φυσικά ο Σταθης.7) Η ημερίδα για το προσφυγικό δεν προξένησε κανένα ενδιαφερον στους Φλωρινιώτες , κούρασε και δεν ωφέλησε. Αποτέλεσε ομως πεδιο δόξης λαμπρό για να μας αναλύσει ο Βούτσης όλες τις αριστερες αποψεις του για το ζητημα και φυσικά να προβληθεί και ο Αριστοτέλης. 8) Η συναυλία Μικρουτσικου- Πασχαλίδη ωραία αλλά σε λάθος χώρο. Δεν μπορεί να γινει συναυλία σε ενα χωρο που γινεται οχλαγωγια απο μικρά παιδια, γονείς , αυτοκίνητα και το κακο συναπάντημα. Ο χωρος του Νεου Παρκου είναι απαγορευτικος για τετοιου ειδους εκδηλώσεις. 9) Τα φετινά Πρέσπεια είχαν κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Αρα φαίνεται ότι αρχίζει να υπάρχει ξανά "λίπος" για ξόδεμα. Αλήθεια η συναυλία του Ρουβά γιατί δεν εγινε κ. Λιάνη και κ. Μαντση;10) Η εμφάνιση Φίλη στο Αμυνταιο με το μπλουζάκι που το φοράει ο μανάβης στη λαικη ήταν τραγική αλλά και ασορτί με το επίπεδο αυτών που ο λαός επέλεξε να τον κυβερνησει. Αντε βρε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασες αγαπητε εσκεμενα,την παρουσια του εθνικιστικου δικτυου 21,δεν εγειρε η πλασστιγκα υπερ των κομουνιστσυμοριτων,αλλα με ενα,ολελε μαικο,καληψε τα εγκληματα του ελληνικου κρατους,σε βαρος των μακεδωνων σλαβοφωνωνων,.Αν η γενοκτονια των ποντιων και μικρασιατων εγινε μια φορα,αυτη των μακεδωνων συνεχιζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

      Διαγραφή
  3. κόψε κάτι ρε φίλε για την αίγλη του Δήμου του Θεοχαρίδη δεμας είπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.