Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Πανέμορφο και κινηματογραφικό το 1ο αντάμωμα Σαρακατσαναίων δυτικής Μακεδονίας στη Βίγλα Πισοδερίου...



  Στις σημερινές άριστα λειτουργικές εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Βίγλας Πισοδερίου, με την άνετη πρόσβαση, παρκινγκ και διαμονή, έγινε  ένα αντάμωμα Σαρακαταναίων μεγάλων αξιώσεων, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου, που πραγματικά αποζημίωσε, έθελξε και έτερψε τις καρδιές όσων συμμετείχαν, κι όσων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αλλά ήταν εκεί όλο το είναι τους!
  
  Ο  χώρος είχε από μέρες διαμορφωθεί κατάλληλα, με κατασκευή 2 σαρακατσάνικων κονακιών (ποιμενικές καλύβες) στον ανοιχτό  χώρο του χιονοδρομικού, στον ίδιο χώρο που αποτελούσε ορεινά  βοσκοτόπια  στάθμευσης των τότε φυσικών, πραγματικών  και ιστορικών ανταμωμάτων των Σαρακατσαναίων!

Περισσότερα για την εκδήλωση, φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ

23 σχόλια:

  1. Ο Κώστας είναι η εγγύηση της επιτυχίας. Αν τ΄ αφήσουν αυτό το παιδί μπορεί να κάνει θαύματα. Εύχομαι να τον δούμε και βουλευτή για να απογειωθεί η Φλώρινα , να την σέβονται. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τον έχει ανάγκη για να απαλλαγεί από τις μετριότητες. Ο σημερινός βουλευτής αποδείχθηκε απελπιστικά λίγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα πράγματα μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H εκδήλωση ήταν καταπληκτική. Ο Κώστας εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα σύλλογο που έγινε γνωστός σ΄ όλη την Ελλάδα με την πλούσια δράση του. Ο Κώστας δημιούργησε τον πρώτο σύλλογο Δυτ, Μακεδονίας που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ..... Ενώ ο σημερινός βουλευτής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κάνει ερωτήσεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά ρε παιδιά Βουλευτής είναι σήμερα τίτλος τιμής;
    Ανδρίκελο είναι, Δήμαρχος Φλώρινας είναι το ιδανικό για τον άνθρωπο!
    Θα συμπαρασύρει τα πάντα στο Νομό γιατί θα δώσει ρόλο και νόημα στο Δήμο Πρωτεύουσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα ενώ είναι κεφάλαιο για την Φλώρινα , θα μείνει αναξιοποίητο. Η ατολμία του θα τον καταστρέψει πολιτικά. Ήδη άργησε πολύ και ηλικιακά. Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα.........

      Διαγραφή
  6. Αθάνατη ελληνική παράδοση . Ιερές Ελληνικές ρίζες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:08 Ο ικανός άνθρωπος με ότι και να ασχοληθεί ,θα το κάνει επιτυχημένα . Η θέση του βουλευτή θα είναι εφαλτήριο για μεγάλα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα ασχολήσου λίγο και με την πολιτική. Το καράβι της Φλώρινας κόλλησε στα ρηχά και χρειάζεται κάποιος να το ξεκολλήσει. Η Φλώρινα πρέπει να επανέλθει δυναμικά. Μας κούρασαν οι μετριότητες και οι ανίκανοι άνθρωποι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανταμωμα Σαρακατσανων δυτ Μακεδονιας.Πλακα εχετε.Καμμια 50αρια παρισταμενοι. 3 χορευτικα απο θεσσαλονικη και το λυκειο Ελληνιδων.Βραβευσε τον κ Τασκα γιατι...το χωριο του εχει προβατα. Βραβευσε τον παππου επειδη... ακομη ζει! Ποιοι Σαρακατσανοι δυτ.Μακεδονιας;Κωστας κερναει Κωστας πινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα μην μασάς. Πανικός τους έπιασε και άρχισαν τα όργανα. Ο Κώστας είναι τσουνάμι δεν σταματιέται.

      Διαγραφή
    2. Κωστα ,αυτο που αναφερεσαι στον εαυτο σου στο τριτο προσωπο,να το προσεξεις.

      Διαγραφή
  10. Ας έκαναν και άλλοι έδρα Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα κι ας έφερναν και ένα συγκρότημα από αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9:47 Γιατί τόση χολή ,για ένα νέο και δραστήριο άτομο. Μήπως είσαι άνθρωπος του βουλευτή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κώστα διάβασα κάποιες αναρτήσεις σου και απογοητεύτηκα. Ενώ έχεις απεριόριστες δυνατότητες ,φοβάσαι. Πολύ φοβάμαι με την συμπεριφορά σου θα χάσεις το τρένο. Αυτό για το 2020 τι το ήθελες. Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΣΟΥ ,ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ. Έχεις ή δεν έχεις τα κότσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Ιστορία την γράφουν, οι τολμηροί . Οι άλλοι κάθονται σπίτι και πλέκουν κάλτσες.

      Διαγραφή
    2. Κώστα περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για σένα ή για την Φλώρινα;;;; Θέλεις να πολιτευτής για τον εαυτό σου ή για την Φλώρινα;; Θα αφήσεις έρμαιο την Φλώρινα στα χέρια του κάθε απίθανου βουλευτή;;;; Που κατά βάθος είμαι σίγουρος δεν τον έχεις σε καμμιά εκτίμηση. Εκτός εάν δεν σε εμπνέει η υπάρχουσα κατάσταση στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

      Διαγραφή
    3. To κατεστημένο της Φλώρινας θέλει να σε σπρώξει μακριά από τη Δημαρχία της Φλώρινας.
      Κώστα κάνε αυτό ακριβώς που βοβούνται γίνε ο καλύτερος Δημαρχος που έβγαλε η Φλώρινα!

      Διαγραφή
  13. ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ. ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ,Ο ΜΕΝ ΣΤΑΘΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωστάκη κάνε αυτό που πραγματικά φοβούνται ΚΑΤΕΒΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενας ένας παιδιά και να μην βιάζονται. Δεν γίνεται και τον Αντωνιάδη καπούτ και το Βοσκόπουλο καπουτ μαζί. Να είναι και παραπίσω τα πιο παλιά ζόμπι.
    Ο Κώστας να χτυπήσει μέσα στη φωλιά τους να πάρει την Τριπολιτσα Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kώστα σε φοβούνται και προσπαθούν να σε παραπλανήσουν. Για βουλευτή δεν σε θέλουν γιατί θα μιλήσει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κώστα με τον φλάμπουρα μπροστά. Σάρωσε τα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.