Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Euro - Florina Cup 2010, ήμουν κι εγώ εκεί…




  Τους θυμάστε; Πρόκειται για φωτογραφία από πρωτοσέλιδο σατυρικής έκδοσης του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του, ως προοίμιο, για τα 10χρονα της εφημερίδας μας…

* (Το τεύχος ποτέ δεν εκδόθηκε, λόγω φόρτου εργασίας εκείνης της περιόδου)…



10 ΧΡΟΝΙΑ… (φαγούρα)…

  Το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ, η εφημερίδα του Αμυνταίου, λόγου, θέσεων & παρέμβασης, αισίως διανεύει το μήνα αυτό, τα 10 χρόνια της κυκλοφορίας της! 

  Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια, από το 2006, που ξεκινήσαμε το ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ.

  240 φύλλα γεμάτα συγκινήσεις και πλούσιες αναμνήσεις από την ιστορία του τόπου µας των τελευταίων ετών και πολλές – πολλές αναμνήσεις με χαρά αλλά και άγχος, αγωνία και δυσκολίες, συνθέτουν το πάζλ αυτής της μικρής αλλά …μακράς πορείας.

  10 ολόκληρα χρόνια με συνέπεια στη μάχη της αμερόληπτης ενημέρωσης και δημιουργικής παρέμβασης για το Αμύνταιο, τη Φλώρινα, την Δυτική Μακεδονία…

  Κάθε σελίδα, έχει μέσα της ένα κομμάτι απ’ τον τόπο μας. Κάθε θέμα της έχει κάτι ωραίο -ή όχι- και µας θυμίζει κάποιο πρόσωπο σημαντικό -ή όχι-, από την σύγχρονη ιστορία της περιοχής.

  Η επιστροφή στις σελίδες του αρχείου µας έχει καταγεγραμμένη τη γέννηση και την εξέλιξη, τα εμπόδια και τα προβλήματα σε κάθε έργο και εργάκι.

  Χιλιάδες ρεπορτάζ και ειδήσεις, πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα που συνέβησαν στην περιοχή μας.

  Σκέψεις, απόψεις και αναλύσεις από τους συνεργάτες και αναγνώστες μας, που εκθέτουν δημόσια και επώνυμα τα πιστεύω τους, χωρίς φόβο και πάθος…



ΑΡΙ στερά (όπως ΠΕΡΙ στέρα…)

  Η μεγάλη αλλαγή σε αυτά τα χρόνια, εκτός του ότι όλοι μεγαλώσαμε*, είναι η βροχή μνημονίων που ζούμε σήμερα.



ΜΕΓΑ λώσαμε (όπως δώσαμε, δώσαμε..)

  * Μεγαλώσαμε, δεν γεράσαμε. Γιατί –εμείς στο ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ- λέμε: «γερνάει καλύτερα, αυτός που γερνάει τελευταίος»



Η περιΟΧΙ μας…

  Η περιοχή μας, δυστυχώς, πρωταγωνιστεί στους τόπους της χώρας που βιώνουν τη συρρίκνωση, την κατάθλιψη, τη στέρηση. Διότι επιλέξαμε να συνδεθούμε µε ευκαιριακές «λύσεις» και να διαχειριστούμε µε επιπολαιότητα τις πολύ σοβαρές δυνατότητες του τόπου.



ΣΠΙΤΙ Μου ΣΠΙΤΑΚΙ Σου…

  Οι τοπικές ηγεσίες, σε λίγες περιπτώσεις βοήθησαν τους κατοίκους να δουν µε άλλο µάτι την προοπτική του τόπου. Ορισμένοι από αυτούς είτε «ξεστράτισαν», είτε καβάλησαν το καλάμι, είτε διαχειρίστηκαν την «εξουσία» που τους δώσαμε ως εγωκεντρικές ηδονές …«εγώ να μιλάω», «εγώ ν’ αποφασίζω», «εγώ να φαίνομαι»… 

  Οι εξαιρέσεις συνέπειας και σταθερότητας υπήρξαν, άλλα ήταν ελάχιστες.

  Σιγά – σιγά πήγαν, ή θα πάνε σπίτια τους…



Δυνατά – δυνατά…

  Συνεχίζουμε, με την ίδια δύναμη, το ίδιο πάθος, χωρίς διαπλοκές, ενάντια σε όσους πρέπει ...και μαζί µε όσους πρέπει.

  Σταθερά, αταλάντευτα, ακούραστα, δεν παραδοθήκαμε ποτέ, δεν προσκυνήσαμε ποτέ. Τα λάθη και τα σωστά είναι δικά µας. Δεν µας τα υπαγόρεψε κανένας.



Το χρέος… (όπως, οι ωραίοι έχουν χρέη)…

  Χρωστάτε μεγάλη ευγνωμοσύνη µόνο στους φίλους αναγνώστες και διαφημιζόμενους στην εφημερίδα μας, που µας στηρίζουν δυναμικά όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά, στους μόνιμους συνεργάτες μας. Τους ευχαριστούμε…



Κολεκτίβα…

  Έτσι θα συνεχίσουμε το δύσκολο –από πάντα– δρόμο µας και σε όποιον αρέσει να ακολουθήσει, ευχαρίστως είναι καλοδεχούμενος...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.