Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Φράγμα Τριανταφυλλιάς…



Του Γιάννη Στρατάκη, π. Νομάρχη 
  Δεν έχει σημασία αν ήταν εγκαίνια ή τελετή παράδοσης του έργου ή κάτι ενδιάμεσο. Απλά έδωσε τροφή για σχολιασμό στην κοινή γνώμη και για μία ακόμη φορά μετάθεση του ενδιαφέροντος  σε μικρότερης σημασίας  λεπτομέρειες ή κουτσομπολιά.
  
  Σημαντικό, αλλά δευτερεύον επίσης για το ποιοί συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός έργου. Συνήθως δεν είναι ένας και η περίοδος ολοκλήρωσης ενός έργου κρατά πάνω από μία θητεία. 
  Η μνήμη απλά συμβάλλει στην ωρίμανση του εκλογικού σώματος, βοηθά στις μελλοντικές του επιλογές αλλά και η αναγνώριση αποτελεί τιμή κυρίως γι’ αυτούς που εμπνεύστηκαν και προετοίμασαν την υλοποίησή του. Έτσι γράφεται αντικειμενικά η ιστορία.
  Για το φράγμα Τριανταφυλλιάς ο λόγος με την ολοκλήρωση του οποίου, τα προς άρδευση αποθέματα νερού στο Νομό σήμερα είναι (εκτός των λιμνών):
1. Ταμιευτήρας Κολχικής, 1.210.000 κ.μ.
2. Ταμιευτήρας Παρορίου, 1.500.000 κ.μ.
3. Φράγμα Τριανταφυλλιάς, 5.000.000 κ.μ.
4. Ανάχωμα Χειμαδείτιδας, 4.000.000 κ.μ.
5. Δικαιώματα φράγματος Παπαδιάς   1.500.000 κ.μ.
ΣΥΝΟΛΟ: 13.000.000 κ.μ. περίπου.
  Μέχρι εδώ όλα καλά. Ποιος όμως πρέπει να απολογηθεί γιατί 10 χρόνια τώρα δεν έγινε ούτε ένας αναδασμός, ενώ ακυρώθηκαν άλλοι που ήταν σε εξέλιξη;
  Οι αναδασμοί είναι απαραίτητοι για να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα αρδευτικά. Ενώ σε άλλα αγροκτήματα που ολοκληρώθηκαν οι αναδασμοί δεν έγινε καμία μελέτη αρδευτικού μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένα στρέμμα αγρού έτοιμο προς άρδευση. Ακόμη και την κατασκευή ενός αγωγού 300 μ., σύνδεσης του φράγματος Παπαδιάς με το υπάρχον αρδευτικό Αχλάδας – Μελίτης - Νεοχωρακίου, δεν καταφέραμε εδώ και  χρόνια.
  Αντί  λοιπόν εκδηλώσεων με οσμή παλαιοκομματικών πρακτικών του παρελθόντος που γελοιοποιούν στην σημερινή Πολιτική - Οικονομική συγκυρία το πολιτικό μας σύστημα, να απολογηθούμε για το μερίδιο ευθύνης του καθένα μας (όσο αναλογεί) και να δεσμευτούν αυτοί  που είναι αρμόδιοι για την αξιοποίηση του μεγάλου αυτού υδατικού δυναμικού, που η χρησιμότητα του περιορίζεται κυρίως στην απόλαυση των ερασιτεχνών ψαράδων.
  Υ.Γ.: Για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πανέμορφη Τριανταφυλλιά, δυστυχώς λείπουν 4 χιλ. περίπου ασφαλτόδρομου που δεν προβλέφθηκαν στο έργο κατασκευής του φράγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.