Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πληροφορίες για εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας για την σχολική χρονιά 2016 -2017…



  Σας γνωστοποιούμε ότι οι εγγραφές στο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ έχουν αρχίσει και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2016, για αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται για πληροφορίες
 
 όλες τις εργάσιμες ημέρες από 6:30 μ.μ. – 9:00 μ.μ. στο σχολείο, που στεγάζεται στους ίδιους χώρους με το 3ο ημερήσιο Γυμνάσιο, στη Διεύθυνση: Λεωφ. Μητρ. Αυγουστίνου Καντιώτη 84 ή να καλούν στο τηλέφωνο: 2385022760, e-mail:  mail@esp-gym-florin.flo.sch.gr
  Το Εσπερινό Γυμνάσιο Φλώρινας είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο νομό μας. Με  το απολυτήριο του Γυμνασίου που είναι ισότιμο με αυτό των Ημερήσιων Γυμνασίων, ο μαθητής/μαθήτρια – απόφοιτος/απόφοιτη έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη φοίτησή του αν επιθυμεί στο Γενικό Λύκειο ή στο Εσπερινό Λύκειο ή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ ή στις σχολές Μαθητείας  Σ.Ε.Κ.
  Το Εσπερινό Γυμνάσιο δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ολοκληρώσει τη Γυμνασιακή εκπαίδευση, όποτε και αν διέκοψε, αν είναι ενήλικας.
  Το ωράριο του σχολείου είναι 6:30μμ – 9:40μμ. Λόγω του ότι απευθύνεται σε εργαζόμενους μαθητές και  σε ανθρώπους με αυξημένες υποχρεώσεις, διευκολύνει τη φοίτησή τους με μεγαλύτερο αριθμό απουσιών, σε σχέση με τα πρωινά Γυμνάσια.
  Προϋπόθεση για την εγγραφή των μαθητών / τριών, είναι η ηλικία των 14 ετών (για το Εσπερινό Γυμνάσιο) και άνω των 16 ετών (για το Εσπερινό Λύκειο). Οι ανήλικοι μαθητές δικαιούνται να μετεγγραφούν από τα ημερήσια γυμνάσια εφόσον υπάρχουν σοβαροί βιοποριστικοί λόγοι και αυτό αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη στον οποίο απασχολούνται, ή απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση, πράγμα που αποδεικνύεται με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
  Επίσης στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο μπορούν να εγγραφούν ενήλικοι μαθητές άνω των 18 ετών εργαζόμενοι ή άνεργοι, καθώς και μητέρες ανήλικων παιδιών με αποκλειστική οικιακή απασχόληση, προκειμένου η απόκτηση του απολυτηρίου Γυμνασίου ή Γενικού Λυκείου από τους εν λόγω μαθητές να διευκολύνει την εξεύρεση εργασίας.
  Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο είναι τριετής και στο Εσπερινό Λύκειο είναι τετραετής. Δικαίωμα μετεγγραφής στη Γ΄ τάξη του Λυκείου έχουν οι μαθητές που προήχθησαν από την Α΄ τάξη του Ημερήσιου Λυκείου, ενώ στη Δ΄ τάξη όσοι προήχθησαν από τη Β΄ τάξη Ημερήσιου Λυκείου. Απόφοιτοι του Ο.Α.Ε.Δ μπορούν να εγγραφούν στην Γ΄ Λυκείου.
  Επίσης, οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας αφού δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν λόγω του καθ’ υπέρβαση ποσοστού περίπου 1% σε όλες τις σχολές Α.Ε.Ι – Τ.Ε.Ι, εκτός των στρατιωτικών σχολών.
  Τέλος, σύμφωνα με το υπ’αριθμ. ΦΕΚ Τ.Β 2204/26-7-2012, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο Γυμνάσιο μπορούν να πάρουν εισοδηματική ενίσχυση. 
  Η μετακίνηση των μαθητών από και προς τις τοπικές κοινότητες του Νομού Φλώρινας πραγματοποιείται δωρεάν κάθε χρόνο με αστικά λεωφορεία ή με ταξί, που παραχωρεί η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.