Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Η έναρξη του συνεδρίου «Μαρτυρικοί τόποι και θύμηση στην Ελλάδα» στο Λέχοβο… (ΒΙΝΤΕΟ)  Η έναρξη του 5ήμερου συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 20/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, παρουσία του Δημάρχου Αμυνταίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, κατοίκων της περιοχής, Γερμανών επιστημόνων, καθώς και επισκεπτών και φορέων, από μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας.
  

 Τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του  Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών, Βαγγέλης Στεφανίδης, ενώ την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κ.κ. Παναγιώτη Φίτζιου – ιστορικού, Νίκου Ταμουτσέλη – καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών και Στάθη Ταξίδη – εκπαιδευτικού, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιστορία και τα ολοκαυτόματα που υπέστησαν από τους Γερμανούς κατακτητές οι οικισμοί Λεχόβου, Δροσοπηγής και Πύργοι Εορδαίας.

  Να τονίσουμε ότι πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε  ξενάγηση των επισκεπτών στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο και τη βιβλιοθήκη του οικισμού.

  Αξίζει επισημάνουμε ότι, ο φιλόδοξος στόχος για την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, εντάσσεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που έχει αναλάβει ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος του ολοκαυτώματος του οικισμού, όπως επίσης και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και των προοπτικών της περιοχής μας.

  Το συνέδριο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Μαΐου, σύμφωνα με το πρόγραμμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.