Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Οδική ασφάλεια και συμπεριφορά για αναίμακτο Πάσχα από το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαΐδας…  Η επικείμενη έλευση του Πάσχα με την αναμενόμενη αύξηση των οδικών μετακινήσεων, έχει αποδειχθεί και από τις κατά καιρούς στατιστικές έρευνες ότι  δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την πρόκληση  τροχαίων ατυχημάτων- ακόμη και θανατηφόρων- τόσο στην περιοχή μας, όσο και σ΄ ολόκληρη την χώρα.
  
  Η ευχή  όλων μας, κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, για Αναίμακτο Πάσχα και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, δεν μπορεί να «πιάσει τόπο» όμως, χωρίς την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις ημέρες, κατά τις μετακινήσεις μας, όπου απαρέγκλιτα χρειάζεται να τηρούμε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ)  και τις υποδείξεις της Τροχαίας και των αρμοδίων οργάνων.
  Το  Ι. ΚΤΕΟ  Πτολεμαΐδας  της AUTOVISION  που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας - Φλώρινας, δίνοντας και την δική του συμβολή στο πλαίσιο της εκστρατείας για «Πάσχα χωρίς Τροχαία ατυχήματα και χωρίς φόρο αίματος στους δρόμους», υπενθυμίζει τους  βασικούς κανόνες  που πρέπει  να τηρούμε ως  οδηγοί οχημάτων ή δικύκλων.
- Πρώτα απ΄ όλα λοιπόν, δεν πρέπει να  ξεπερνούμε τα καθοριζόμενα όρια ταχύτητας και επίσης:
- Να χρησιμοποιούμε σε κάθε περίπτωση την ζώνης ασφαλείας
- Να αποφεύγουμε την    χρήση του  κινητού τηλεφώνου και του αλκοόλ κατά την οδήγηση
 -Να ασφαλίζουμε τα παιδιά μόνο στα ειδικά καθίσματα και
- Όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις,  να φροντίζουμε να είμαστε ξεκούραστοι ή και να κάνουμε κάποιες στάσεις κατά την διαδρομή μας.
  Το  Ι. ΚΤΕΟ  Πτολεμαΐδας  της AUTOVISION  που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πτολεμαΐδας - Φλώρινας, θυμίζει παράλληλα ότι   δεν πρέπει  να ξεχνάμε να ελέγχουμε το  αυτοκίνητο μας πριν  από  κάποιο ταξίδι μας, ενώ  καλού - κακού  ρίξτε και  μια  ματιά  στην κάρτα του  τεχνικού  ελέγχου σας για να  θυμηθείτε την ημερομηνία που περνάτε από έλεγχο, να προγραμματίσετε έγκαιρα την επίσκεψη στο Κέντρο μας  με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2463055720, αποφεύγοντας έτσι και το  προβλεπόμενο  πρόστιμο της  καθυστέρησης.
  Μ΄ αυτές τις επισημάνσεις, το Ι.ΚΤΕΟ  Πτολεμαΐδας, εύχεται  σε  όλους  τους  κατοίκους  της Δυτικής Μακεδονίας Καλά και αναίμακτα ταξίδια και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε όλους το μήνυμα της Αγάπης, της Ελπίδας  και της Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.