Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για το προσφυγικό…



Συντοπίτες – συντοπίτισσες
  Ενημερώνεστε για τις πολιτικές εξελίξεις στο προσφυγικό, κυρίως όμως για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται τον τελευταίο καιρό καθώς η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική.
  
  Ήδη έχουν αποκλεισθεί από τα σύνορα οι Αφγανοί πρόσφυγες και ακολουθούνται ακραίες πλέον καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών από τα βόρεια σύνορα, καθώς αυστηροποιείται σε υπερβολικό βαθμό η διαδικασία ελέγχου. Είναι γεγονός, ότι η χώρα μας δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή και ότι κάνουμε τα πάντα, ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
  Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους, είτε δεν υπάρχουν και  δεν μπορεί να είναι a la carte.
  Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη παραβίαση και αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, «φίλων και συμμάχων» τις τελευταίες ημέρες. Έτσι αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και εκτός αυτού, μέσα ή σε πολλές περιπτώσεις κοντά σε περιφερειακές πόλεις, σε λιμάνια, εξωτερικούς χώρους, κλειστά γυμναστήρια, μοτέλ – βενζινάδικα, βρίσκονται καθηλωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς στο δρόμο προς την Ειδομένη, ορισμένοι όμως στο δρόμο της επιστροφής, καθώς τα σύνορα γι αυτούς έχουν κλείσει.
  Το πρώτο και κύριο είναι να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλον αυτόν τον κόσμο, μεγάλο μέρος του οποίου (ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο των τελευταίων ημερών) αποτελείται από βρέφη, νήπια, πολύ μικρά παιδάκια.
  Η Ελλάδα έχει αποδείξει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, που βρέθηκε σε δύσκολη περίοδο λόγω αυξημένων προσφυγικών ροών, ότι έχει αναδείξει τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν στην Ευρώπη. Τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι και θα πρέπει να πάρει μέτρα τα οποία σχετίζονται με την ιστορία της. Έχουμε κάνει πάρα πολλά και νομίζουμε ότι έχει αναγνωριστεί από τους θεσμούς και απ’ όλους όσους καταλαβαίνουν τι σημαίνει κοινή διαχείριση του προσφυγικού και μιας μεγάλης κρίσης.
  Είναι απαράδεκτο από την πλευρά μιας χώρας με μεγάλη ιστορία, όπως είναι η Αυστρία, να συγκαλεί παρασυσκέψεις για το προσφυγικό θέμα χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας. Είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά είναι κοινή ομολογία ότι δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση.
  Η κατάσταση είναι οξυμένη και γίνεται κατανοητό ότι μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να την διαχειριστεί.
  Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα και αυτή τη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Πέραν αυτού όμως καλούμε όλο τον κόσμο, οργανώσεις, αυτοδιοικητικά στελέχη, συλλογικότητες, εκκλησία, συλλόγους, νεολαία - φοιτητές να δηλώσουν άμεσο και ενεργητικό παρόν σε αυτό το προσκλητήριο. Να σπεύσουμε οι ίδιοι και να καλέσουμε και άλλους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.
  Αναμένοντας πάντα οδηγίες από τις δημόσιες αρχές, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς οι χρόνοι διαμονής ή αναχώρησης από το κάθε σημείο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2 σχόλια:

  1. Συριζαίοι πάτε να δουλέψετε κανέναν άλλον. Εμείς κουτόχορτο με λαθρομετανάστες δε τρώμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ο
    ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΗ
    ΑΠΟ 2 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ
    ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΡΩΤΟΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.