Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Η θεατρική παράσταση του ΑΡΚΑ «Εχθροί εξ αίματος» στο Αμύνταιο…  Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου & Περιχώρων «Μαζί για τη ζωή», η θεατρική ομάδα του Δήμου Π. Μελά, θα παρουσιάσει την παράσταση «Εχθροί εξ αίματος» στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

  Λίγα λόγια για το έργο…
  

  Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα και ξεσπά διαμάχη μεταξύ των χτυπημένων και χωρίς ηγεσία οργάνων. Τα πάθη των εσωτερικών οργάνων, μας  βγαίνουν στη ... φόρα. Δεν τα παρατηρούμε όμως από έξω, αλλά από μέσα. Το λεπτό και το Παχύ Έντερο διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, η Καρδιά, οι Νεφροί και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ώστε να καταλήξει ο ημιθανής οργανισμός, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε νέο υγιές σώμα.

  Το «μέσα» είναι πάντα η μικρογραφία του «έξω»: αυτό μας διδάσκουν οι «Εχθροί εξ αίματος».

  «Τι πράγματα είναι αυτά; Είναι συμπεριφορά οργάνων αυτή;». Το Παχύ Έντερο, αγανακτισμένο, διαμαρτύρεται. Και με το δίκιο του. Πως μπορούν να τσακώνονται μεταξύ τους την ώρα που το σώμα βρίσκεται σε κώμα και η κατάσταση του ασθενούς είναι κρίσιμη; Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα ευρηματικό φινάλε.Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής

Συγγραφή: Αρκάς

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Φωτιάδης

Σκηνικά: Δημήτρης Σακατζής

Κουστούμια-Σκηνικά-Κατασκευές: Νίκος Ιγνατιάδης

Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης

Παίζουν οι:

Νεφρό: Δημήτρης Τσακίρης

Λεπτό Έντερο: Δημήτρης Ελιάς

Παχύ Έντερο: Στέφανος Τσακάτος

Φωνή Γιατρού: Γιάννης Σερβετάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.