Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Πενταήμερο συνέδριο τον Μάιο για τους μαρτυρικούς τόπους, στο Λέχοβο…Κατατέθηκε η αίτηση χρηματοδότησης, του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών…
  Συνέδριο με θέμα «Τόποι μαρτυρίου στην Ελλάδα: Μνήμη, Θύμηση και Εκπαίδευση»,  προγραμματίζει να διοργανώσει ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», με την στήριξη του Δήμου Αμυνταίου, του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου του Δικτύου μαρτυρικών Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς  και άλλων φορέων, το πενταήμερο 19 έως και 23 Μαΐου 2016,  στο Λέχοβο.
  
  Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ανάλογες διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πανελλήνια για τους μαρτυρικούς τόπους και σίγουρα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην 95χρονη ιστορική πορεία του Ενωτικού Συλλόγου, αφού στοχεύει να κάνει γνωστότερη την θεματολογία των μαρτυρικών οικισμών της Ελλάδας (και μεταξύ αυτών του Λεχόβου) τόσο στην χώρα  μας, όσο και στην ίδια την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο.
  Στο πλαίσιο των ενεργειών που απαιτούνται, η Διοίκηση του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», κατέθεσε για έγκριση, αίτηση χρηματοδότησης του συνεδρίου -μέσω του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης- στο Ελληνογερμανικό ταμείο του μέλλοντος.
  Ο φιλόδοξος στόχος για την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, εντάσσεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που έχει αναλάβει ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος του ολοκαυτώματος του οικισμού, όπως επίσης και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και των προοπτικών της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.