Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Έτοιμη να μπει ως χορηγός στα δημόσια σχολεία για την αποφυγή διδάκτρων, δηλώνει η εταιρεία τσιγάρων Καρέλια…  Τη δική της λύση στο ζήτημα των διδάκτρων των δημοσίων σχολίων αποφάσισε να προτείνει η εταιρεία τσιγάρων Καρέλια, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, εξηγεί πως είναι έτοιμη να καλύψει οικονομικά τις ανάγκες των σχολείων προκειμένου να επεκταθούν οι ώρες διδασκαλίας αλλά και να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές τους.
  
  Η πρόταση αυτή έρχεται ως «απάντηση» στη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο οποίος πριν λίγες μέρες πρότεινε να επιβληθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία ώστε οι μαθητές να μη χρειάζονται φροντιστήριο.
  Στο κείμενο της ανακοίνωσής της, η εταιρεία τσιγάρων αναφέρει πως τα σχολεία μαζί με τον στρατό αποτελούν τις βασικές δεξαμενές καινούργιων πελατών της και ότι η συμφωνία είναι ιδανική ευκαιρία για να αυξήσει τις πωλήσεις της και να επεκταθεί σε νεότερες ηλικιακές ομάδες.
  Για το λόγο αυτό, ως αντάλλαγμα για την επιχορήγηση θα τοποθετηθούν διαφημιστικά μπάνερ και θα παραχωρηθεί χώρος στην εταιρεία για να στήσει περίπτερα στα οποία μαθήτριες λυκείου θα μοιράζουν αναπτήρες και πακέτα τσιγάρων.
  Ακόμα, θα επιτραπεί το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου και όχι μόνο στις τουαλέτες προκειμένου οι καπνιστές να μη στιγματίζονται κοινωνικά.
  Από τη μεριά του, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης δήλωσε εντυπωσιασμένος και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά το σχέδιο και θα απαντήσει στην εταιρεία μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.