Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ελλάδα: Η χώρα που σπάει το «καραγκιοζόμετρο»…



  Η αλήθεια είναι ότι περίμενα με μια κάποια αγωνία το χθεσινό «Αλ Τσαντίρι» του Λαζόπουλου.
  
  Βλέπετε, επειδή ο συγκεκριμένος είναι από τους κορυφαίους στη σάτιρα και επειδή η σάτιρα από τα παλιά, πολύ παλιά χρόνια, έπαιζε σπουδαίο ρόλο στην Παιδεία των Ελλήνων, ήλπιζα να κρατήσει ίσες αποστάσεις με αυτούς που κυβερνάνε τώρα, σε σχέση με αυτούς που κυβερνούσαν πριν. 
  Ούτως ή άλλως όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύονται ούνα φάτσα-ούνα ράτσα. Οι παλιότεροι και πιο λαϊκοί θα το έλεγαν «ότι σκατά και το φτυάρι». Έχοντας φτάσει πια πριν τα 40 είναι δύσκολο και να πιστέψω και να απογοητευτώ από κάποιον.
  Οπότε βλέποντας τον Λαζόπουλο να περνάει... άβρεχτο τον Τσίπρα και τον Καμμένο, παρά το παραμύθι που πούλησαν και πουλάνε, κατάλαβα πως το νταραβέρι του ηθοποιού με την εξουσία θα κάνει καλύτερο ηθοποιό τον πρωθυπουργό αλλά χειρότερο ηθοποιό τον ηθοποιό. Ειδικά τον σατιρικό. Δυστυχώς για όσους τον βλέπουν, ο Λαζόπουλος έχει μετατρέψει την σάτιρα σε προπαγάνδα υπέρ του Τσίπρα (κυρίως) οπότε είναι θέμα χρόνου να τον... φτύσει ο κόσμος. Και τον έναν και τον άλλον.
  Πάλι καλά δηλαδή που υπήρξε και η απόπειρα «ντου» του Άδωνι Γεωργιάδη στο στούντιο για να γελάσει λίγο πραγματικά το χειλάκι μας. Με τα χάλια μας. Αυτός ο τύπος είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος δηλαδή που εκφράζει μεγάλο μέρος των Ελλήνων. Της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι αυτός ο τύπος, αφού έκανε βούκινο μέσω twitter κάθε λεπτό της... πορείας του προς το θέατρο «Βέμπο», προσπάθησε να διακόψει την εκπομπή για να ζητήσει το λόγο από τον Λαζόπουλο για τη σάτιρα του. Το λες και εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας...
  Αν πάντως ο εθνικός μας ηθοποιός (βλ. επίσκεψη Ολάντ, παρουσία Τσίπρα κ.α. στην παράσταση του) είναι ο Λαζόπουλος κι ο «μπουμπούκος» πάει για αρχηγός της ΝΔ και- ξέρω'γω- αύριο, μεθαύριο για πρωθυπουργός, φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον πια σε αυτή τη χώρα. Μια χώρα που κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι ανταγωνίζονται για το ποιος θα σπάσει το καραγκιοζόμετρο!

Νίκος Συρίγος

3 σχόλια:

  1. Οι 2 προσωποποιήσεις της παρακμής της Ελλάδας .Αν βάλεις στον μπερντε και όλους τους διατελέσαντες πρωθυπουργούς της χώρας τα τελευταία 42 χρόνια ο ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΜΠΕΝΤΕΣ είναι πλήρης. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε και τους ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΕΣ καουμπόηδες του παρασκηνίου που τους κινόν σαν μαριονέτες΄ στην χώρα της παρακμής και της ΞΕΦΤΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασες τους θεατές(χειροκροτητές)δλδ όλους εμάς για να μην βγάζουμε την ουρά μας απ έξω για να ολοκληρωθεί η εικόνα του ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΜΠΕΡΝΤΕ της ΞΕΦΤΙΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους ξέχασα γιατί ποτέ δεν ήμουν θεατής τους ή Παλαμακιστής τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.