Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με ειδικές Ανάγκες, 3 Δεκεμβρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τις αναπηρίες που υλοποίησε το Ειδικό Σχολείο, το οποίο στεγάζεται στο παραπάνω Σχολείο,

παρουσία του Προϊστάμενου Α/βάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, Κίμων Σαββάκη, του Δ.Σ και μελλών του Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Φλώρινας με έδρα το Αμύνταιο, εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου.

  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, Ελένη Κούρτη, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα παιδιών με ειδικές ανάγκες, όπως επίσης για τα δικαιώματα των ατόμων αυτών και με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού έδωσε τις κατάλληλες πληροφορίες  στους μαθητές, βάζοντας έτσι  τα θεμέλια στη σκέψη των μικρών παιδιών για τη διαφορετικότητα και για το σεβασμό απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.

  Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, Θεοδώρα Ηλία, η οποία μίλησε για την βιωματικής της εμπειρία και απάντησε στα ερωτήματα που της έθεσαν οι μικροί μαθητές, όσον αναφορά τον τρόπο της ζωής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.