Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Στα ροζ το Αμύνταιο για τον καρκίνο του μαστού… (ΒΙΝΤΕΟ)



Εικαστική έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας + Performance Art + συναυλία Ρ. Κουρδάκη, Θ. Μπιλιλή…

  Ως γνωστόν, ο Οκτώβρης είναι μήνας παγκόσμια αφιερωμένος στην υγεία του μαστού και ως εκ τούτου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων  «Μαζί για τη Ζωή», ο μοναδικός Σύλλογος Καρκινοπαθών στην Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων με σκοπό την αφύπνιση των γυναικών για τη σπουδαιότητα της πρόληψης. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
  

  Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου, στο παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  μιας πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης των 30 καλλιτεχνών του 3εικαστικού εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με εκθέματα εμπνευσμένα από την νόσο

  Την ξενάγηση στο χώρο έκανε ο καθηγητής – εικαστικός, Χάρης Κοντοσφύρης, ενώ παρουσιάστηκε η Περί Ανθρωπίνων – περφόρμανς του Δημήτρη Ανδρεοσόπουλου και η φωτογραφική δράση του Θεάτρου Τέχνης.

  Ακολούθησε, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, συναυλία της ερμηνεύτριας Ρινιώς Κουρδάκη και του πιανίστα Θανάση Μπιλιλή με έργα του Μάνου Χατζηδάκη, στέλνοντας  μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.

  Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα μέλη και οι εθελοντές του Συλλόγου διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ πραγματοποιήθηκε παράλληλα συμβολικός φωτισμός του σχολείου σε ροζ αποχρώσεις, στέλνοντας το πανανθρώπινο μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

  Η άκρως ενδιαφέρουσα δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, το  3ικαστικό εργαστήρι της σχολής καλών Τεχνών Φλώρινας και την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου, της ΔΗΚΕΑ και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, η δε έκθεση των καλλιτεχνών της Σχολής καλών τεχνών, θα παραμείνει ανοιχτή για μια εβδομάδα περίπου, δίνοντας την ευκαιρία να την επισκεφτούν όσοι δεν παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων. και πραγματικά, αξίζει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.