Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Γιορτή πίτας στο Λέχοβο - Διήμερο εκδηλώσεων, 24 και 25 Οκτωβρίου…



  Την καθιερωμένη Γιορτή Πίτας που κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προτίμηση των κατοίκων του Λεχόβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διοργανώνει και φέτος  ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου.
  
  Η Γιορτή διοργανώνεται φέτος με την συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέσα στο Φθινόπωρο και κοντά στην εορτή του Πολιούχου του Λεχόβου, Αγίου Δημητρίου.
  Η καθιερωμένη γιορτή επιχειρεί να προβάλει και να αναδείξει τις νόστιμες και παραδοσιακές πίτες του Λεχόβου, ενώ ήδη προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες και τείνει να γίνει κυριολεκτικά «πόλος έλξης».            
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φετινής γιορτής:
-Το Σάββατο  24 Οκτωβρίου 2015, στο κλειστό γυμναστήριο Λεχόβου, στις 5:30 μ.μ, στο πλαίσιο της  γιορτής πίττας, θα πραγματοποιηθεί  φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με  χορευτικά συγκροτήματα απ’ όλη τη χώρα και
-Την επόμενη ημέρα, Κυριακή  25 Οκτωβρίου 2015, στην κεντρική πλατεία του Λεχόβου, στις 8:00 μ.μ -και  μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Λέχοβο- θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη και πετυχημένη γιορτή της Λεχοβίτικης  πίττας, με προσφορά της πίτας από τις γυναίκες του χωριού, καθώς και κρασιού από την περιοχή.
  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με χορό και τραγούδι, από την Λεχοβίτικη κομπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.