Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ευρεία σύσκεψη φορέων για την αύξηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας… (ΒΙΝΤΕΟ)



  Η επιτάχυνσης των διαδικασιών της εκπόνησης ενός συνολικού διαχειριστικού σχεδίου για τη λίμνη Βεγορίτιδα, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Αυγούστου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη.

ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ
  

  Στην σύσκεψη συμμετείχαν, οι βουλευτές Φλώρινας και Πέλλας, Κ. Σέλτσας και Γ. Σηφάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, οι αντιπεριφερειάρχες, Φλώρινας και Πέλλας, Σ. Μπίρος και Θ. Θεοδωρίδης, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου και Έδεσσας, Κ. Θεοδωρίδης και Δ. Γιάννου, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας,  οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ΔΕΗ Α.Ε., εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αλιέων και των καλλιεργητών που επλήγησαν από την αύξηση της στάθμης της λίμνης, καθώς και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

  Κατά την πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, προέκυψε το συμπέρασμα της άμεσης σύστασης Φορέα Διαχείρισης των νερών της υδρολογικής λεκάνης της Βεγορίτιδας αλλά και των λιμνών Χειμαδίτιδας, Πετρών και Ζάζαρης, με την συμμετοχή των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των δύο εμπλεκόμενων Περιφερειών σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, ο οποίος θα λαμβάνει μέτρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται και τις έκτακτες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από το κανάλι μας στο You Tube, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.