Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μαζικές παραιτήσεις νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ - Αποχωρήσεις σε 6 νομούς…



  Έντονο προβληματισμό για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τη δρομολόγηση εξελίξεων δημιουργεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, διάσπαση που κλονίζει συθέμελα και τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τις οργανώσεις των μελών του.
  
  Η διαδικασία της διάσπασης μπορεί να βαίνει προς ολοκλήρωση σε επίπεδο κυβέρνησης, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται και το αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι τοπικές οργανώσεις μελών βρίσκονται σε αναστάτωση με γραμματείς και μέλη να τελούν υπό παραίτηση ή να έχουν ήδη παραιτηθεί.
  Οι οργανώσεις των μελών συνιστούν το κόμμα – τη βάση στήριξης της κυβέρνησης και κινητήριο μοχλό όλων των κομματικών διεργασιών.
  Η αναστάτωση που υπάρχει είναι μεγάλη και τα ερωτήματα που εγείρονται, πολλά: Πώς θα κινηθεί η προεκλογική διαδικασία με οργανώσεις μελών διαλυμένες ή υπό διάλυση και σίγουρα υπό σύγχυση; Μέχρι την εξέλιξη της διαδικασίας και τη διάσπαση και των οργανώσεων βάσης, θα υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα;
  Οι αλλαγές πάντως αναμένονται τεκτονικές.
Παραιτήσεις
  Κύμα μαζικών παραιτήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες.
- Θεσσαλονίκη
  Να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν αποφάσισαν στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.
  Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ και της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου. Υπήρξε και η μειοψηφική άποψη να αποχωρήσουν μεν από τα κομματικά όργανα, αλλά να παραμείνουν για την ώρα στο κόμμα. Διατυπώθηκε, επίσης, η πρόταση για εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι εδώ οι απόψεις μοιράστηκαν υπέρ και κατά. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
  Στη διάρκεια της συνάντησης στελέχη και μέλη που πήραν το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ήξεραν, «έχει τελειώσει».

Μαζικές παραιτήσεις (για την ώρα) καταγράφονται επίσης στις Νομαρχιακές Επιτροπές:
Επανομής – Μεσημερίου (Β’ Θεσσαλονίκης),
- Πρέβεζας και τα Συντονιστικά των Δήμων Πρέβεζας και Ζηρού,
- Κορινθίας,
- Μεσσηνίας,
- Σερρών,
- Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών.
Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους και η ευθύνη (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Κάθε υβριστικό, προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο, θα διαγράφεται όποτε εντοπίζεται από την ομάδα διαχείρισης.
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.